Jabolčno pecivo z zdrobom (recept za izvrstno jesensko sladico)

V sezoni jabolk se posladkajte s preprostim, a okusnim in dišečim pecivom.

9.10.2022 ob 7:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Jabolčno pecivo z zdrobom (recept za izvrstno jesensko sladico)

Da so najboljše stvari v življenju na moč preproste dokazuje pecivo iz jabolk, ki očara tako z enostavno pripravo kot z okusom. Ker je čas jabolk vredno izkoristiti, naj po njem zadiši tudi iz vaše kuhinje.

Sestavine

  • 200 gramov moke
  • 200 gramov pšeničnega zdroba
  • en pecilni prašek
  • 150 gramov sladkorja
  • en vanilin sladkor

Nadev

  • kilogram in pol jabolk
  • en vanilin sladkor
  • 100 gramov sladkorja
  • cimet
  • 150 gramov masla

Priprava

  • Zmešajte moko in pecilni prašek. Dodajte zdrob in sladkor.
  • Dobro zmešajte in razdelite na tri enake dele.
  • Jabolka naribajte in zmešajte s sladkorjem, nadev razdelite na dva enaka dela.
  • Jabolk ne ožemajte, saj bo njihov sok med peko prepojil suhe sestavine.
  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  • Pekač premažite z maslom ali obložite s peki papirjem.

Zlaganje

  • Dno pekača obložite s tretjino suhih sestavin. Prekrijte jih s polovico jabolk.
  • Čez jabolka nasujte drugo tretjino suhih sestavin, malo poravnajte z žlico ter pritisnite, dodajte preostala jabolka in zaključite s preostankom suhih sestavin.
  • Po vrhu položite na rezine narezano maslo in pri 180 stopinjah Celzija pecivo pecite približno 45 minut.

Recept s portala Miss 7

Preberite še: Sezona sliv: preprost recept za noro okusno pecivo

Morda vas zanima tudi: Čas je za slivove cmoke (in našli smo recept, ki ga vsi hvalijo!)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)