Odlične čokoladne kocke brez jajc, mleka in masla

Tudi če v vašem hladilniku ni ne jajc, ne mleka in ne masla, lahko spečete okusno pecivo.

11.12.2015 ob 12:30

shutterstock_297896543.jpg

V vašem hladilniku ni ne jajc, ne mleka in ne masla, vi pa bi želeli speči okusno pecivo? Ni vam potrebno teči v trgovino. Uporabite sledeči recept za okusen čokoladni kolač, ki je zaradi svoje sestave primeren tudi za vegane, priprava pa je na moč preprosta. Med njo boste umazali le eno posodo.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Sestavine:

  • Skodelica in pol ostre moke,
  • tri žlice neslajenega kakava,
  • skodelica sladkorja,
  • žlica jedilne sode,
  • pol žličke soli,
  • žlica alkoholnega kisa,
  • žlička tekočega ektrakta vanilije,
  • pet žlic rastlinskega olja,
  • skodelica vode.

Navodila za pripravo

  1. Pečico vključite na 180°C.
  2. V posodo stresite suhe sestavine in jih zmešajte.
  3. Nato v mešanici naredite tri luknnjice: eno večjo in dve manjši.
  4. V eno manjšo vljite kis, v drugo vanilijin izvleček in v večjo luknjico olje.
  5. Počakajte, da se tekočine vpijejo, pomešajte in nato vse zaljite z vodo.
  6. Zmešajte v enakomerno zmes.
  7. Stresite jo v pomaščen manjši pravokotni pekač.
  8. Na srednji rešetki pecite 35 minut. Preverite z zobotrebcem - če ni pečeno, pustite še pet minut. 

Za piko na i dodajte čokolado, ki ste jo stopili nad vodno kopeljo.

Da bo še boljše

Pečeno pecivo preljite s čokoladno glazuro: 150 gramov jedilne čokolade stopite v vodni kopeli.

Pecivo lahko spečete tudi v okroglem pekaču in ga tako spremenite v torto, lahko pa maso spečete v modelčku za mafine. V tem primeru čas peke skrajšajte na 20 minut. Mafini bodo še boljši, če boste v vsakega dodali nekaj zdrobljenih lešnikov ali orehov.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)