Lahki in kremni deserti so vedno dobrodošli. Sploh, če so hitro pripravljeni iz sestavin, katerih kombinacija zagotavlja sočno, okusno doživetje.
En od takšnih je sladica, za katero vam ni treba prižgati pečice, nastane v hipu in v hipu tudi izgine.
Sestavine
- 150 gramov maslenih keksov,
- 400 gramov zamrznjenih malin (lahko tudi jagod, borovnic),
- 100 gramov sladkorja,
- en vaniljev puding,
- 200 mililitrov vode,
- 500 gramov maskarpone sira,
- 400 mililitrov smetane,
- dve žlici čokoladnega namaza,
- čokolada za kuhanje.
Priprava
- S keksi obložite dno pekača.
- Maline posujte s sladkorjem in jih med stalnim mešanjem do vretja segrevajte v posodi.
- V lončku z desetimi žlicami vode zmešajte prah za puding.
- Vrelim malinam prilijte preostalo vodo, počakajte, da še enkrat zavrejo in jim med stalnim mešanjem dodajte puding.
- Mešajte, da se mešanica zgosti in jo prelijte čez kekse.
- Maskarponeju primešajte čokoladni namaz, dodajte stepeno smetano, dobro zmešajte in s kremo premažite pohlajene maline.
- Okrasite z naribano čokolado ter preden postrežete za nekaj ur, še bolje pa čez noč, pustite v hladilniku.
Recept s portala Zadovoljna.hr
Preberite še: Recept: Hitro čokoladno pecivo, ki ga dovoljuje vsaka dieta
Morda vas zanima tudi: Recept: Odlična, hitro pripravljena brezglutenska čokoladna torta s kokosom (brez sladkorja)
oddajte komentar