FOTO: Ikea navdušuje z novo kolekcijo kavčev, za katerimi nori ves svet

Tokrat v sodelovanju z britanskim oblikovalcem Tomom Dixonom.

9.2.2018 ob 7:20

14426.jpg

Ikea je v svet pred kratkim poslala nove paradne konje, ki, kot kaže, že navdušujejo po vsem svetu. Tokrat se je izkazala s sodelovanjem z britanskim oblikovalcem Tomom Dixonom in linijo minimalističnih modularnih sedežnih garnitur, ki jih vsak lahko prilagodi svojemu okusu.

Kolekcija DELAKTIG v švedskem jeziku pomeni “biti vključen” in z videzom spodbuja prav vse, da jo oblikujejo po svoje. Na prvi pogled preproste linije dopolnjujejo aluminijasti detajli, nevpadljiva siva barva pa se lahko s pomočjo dodatkov prelevi v ekscentrično, elegantno ali hipstersko garnituro. Možnosti so neskončne, končni izgled pa vaši domišljiji pušča prosto pot. Dodajate lahko različna naslonjala, police, svetilko in blazine ter kavč popolnoma prilagodite svojemu stilu in življenjskemu slogu.

Svetovno uveljavljeni oblikovalec Tom Dixon se že od nekdaj spogleduje s kovinami v interierju, njegova dela si je mogoče ogledati v njegovem londonskem studiu, razstavljajo pa jih tudi nekateri izmed najbolj uglednih muzejev na svetu. Tomove ideje veljajo za popolnoma unikatne in jih nikakor ni mogoče uvrstiti v prostor znotraj poznanih okvirjev.

Še več, pri razvoju kolekcije DELAKTIG se je Dixon odločil sodelovanje razširiti v odprt projekt, h kateremu je povabil kar 75 študentov dizajna z vsega sveta. S skupnimi močmi so tako oblikovali navdihujoče komponente, ki bodo v vsakem domu videti popolnoma drugače.

Čeprav je od lansiranja kolekcije komaj minil teden dni, je že obnorela svet ter postala prodajni hit, ki si ga v svojem domu želimo tudi mi. Naši možgani že iščejo neskončne možnosti kombiniranja in načtujejo obisk ene izmed Ikeinih poslovalnic čez mejo.

Kako pa je kolekcija všeč tebi?

Avtorica: Ev. N.

Foto: Ikea


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)