Pet trendov pri opremljanju doma, ki jih prinaša leto 2018

Narekujejo jih uporabniki Pinteresta.

18.1.2018 ob 10:50

trendi.jpg

Če gre soditi po dejavnostih uporabnikov spletne aplikacije Pinterest, bodo sledeči trendi pri notranji opremi prostorov v letu, ki se je komaj dobro začelo, velik hit. Poglejte, katerih petih smo upravičeno lahko veseli.

Stenska umetnost

Gole stene so uradno iz mode. Če želite svoje stanovanje odeti v trende, zidove spremenite v male galerije s fotografijami, slikami ali jih okrasite s stenskimi nalepkami, ki prostor v trenutku navdajo z novo podobo. Število pinov na temo zidna umetnost je prvih dneh letošnjega leta v primerjavi z lanskim decembrom naraslo za 637 odstotkov.

Teraco tla 

Še en trend, ki se po letu 1970 vrača, so tla iz teraca. Gre za hladno, gladko površino iz umetnega kamna, cementa, kamenih zrn in kamene moke različnih barv, ki ga uporabljamo za oblaganje tal in sten, pritrjeno na svežo betonsko podlago, brušeno in premazano z zaščitnim premazom. Zanimanje zanj se je letos povzpelo za 316 odstotkov.

Rastline z vzorcem

Namen sobnih rastlin ni le polepšati doma. Te namreč dokazano pozitivno vplivajo na počutje in zdravje, tiste v spalnici pa pripomorejo tudi k boljšemu spancu. Res je, da temu namenu služijo vse, a prav posebej moderni boste, če boste v svoj dom postavili velike lončnice z zanimivimi oblikami in vzorci na listih, kar dokazujejo tudi uporabniki Pinteresta, kjer je število pinov na temo "rastline z vzorci" poskočilo za 533 odstotkov.

Vpadljivi stropi

S stropi je mogoče domiselno popestriti prostore. Pri tem so dobrodošli različni vzorci, barve, reliefi in podobni detajli, ki pritegnejo pozornost in zaradi katerih je zanimanje za malo drugačne strope na Pinterstu naraslo za 310 odstotkov.

Kopalnica kot sprostitveni center

Če ne morete v trenutku pobegniti na Bahame, se zaprite v kopalnico, v kateri je na voljo vse za popolne užitke. Pravi mali domači spa kotički bodo, kot dokazuje 269 odstotni porast pinov, v letošnjem letu velik hit in si ga boste morda omislili tudi sami.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)