Feng šuj opozarja, kam nikoli ne bi smeli postaviti pisalne mize

Za uspešno premagovanje nalog in tudi za dobro počutje razmislite, kam boste umestili mizo, za katero opravljate službene ali šolske naloge.

6.4.2021 ob 6:55 | Foto: Evgenya Tamanenko/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Feng šuj opozarja, kam nikoli ne bi smeli postaviti pisalne mize

Delo in šolanje od doma prinašata številne izzive. En do njih je povezan s kotičkom, kjer naj bi se vršile obveznosti. Natančneje: z delovno mizo. Najti takšno, ki vam ustreza po obliki in videzu ter skupaj s stolom zagotavlja najboljše pogoje za opravljanje nalog, je en izziv, drugi pa je povezan s tem, kam mizo doma postaviti.

In če je vaša umeščena tako, da lahko izza nje gledate skozi okno, razmislite o novem mestu zanjo. Kajti feng šuj opozarja: mize nikoli ne postavljajte pred okno.

Zakaj ne?

V bistvu je odgovor na to vprašanje kot na dlani. Res je, da pogled skozi okno lahko očem in duši zagotavlja svojstveno sprostitev ter predah, res pa je tudi, da s tem, ko pogled velikokrat beži na vrt, v gozd, na ulico ali na dvorišče, koncentracija ni najboljša. Kar pomeni, da boste zadano delo opravljali dlje, kot če vam ne bi bilo dano kar naprej kukati skozi stekla.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ✨Good Witch✨ (@goodwitchi)

In še en razlog proti: poznavalci feng šuja verjamejo, da se bo, če boste sedeli tik pred oknom, energija izgubljala skozenj in zato vaša storilnost ne bo ravno blestela.

Drži sicer, da je vsaka oseba tudi z vidika koncentracije zgodba zase, a če vaše delo zahteva veliko dolgotrajne zbranosti, miza pred oknom žal ni najboljša ideja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Coding | Front-end Dev (@coffee.setups)

Kam jo postaviti?

Delovno mizo umestite v vizualno kar najbolj miren kotiček. Torej nekam, kjer bodo vaše oči in s tem možgani varni pred motnjami. Tako boste delo opravili prej in bolje ter vam bo ostalo še dovolj časa za sproščanje v naravi.

Če res nimate druge možnosti kot mizo postaviti pred okno, si omislite dobra senčila, da bodo misli ostale pri delu.

In še nekaj: za boljšo storilnost in koncentracijo feng šuj prav tako odsvetuje umeščanje mize v linijo med vrati, ki vodijo v prostor in oknom, saj tako energija in storilnost odtekata skozi dve veliki odprtini, kar je res škoda.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tho Desgin | #WorkFromHome (@thodesgin)

Mizo umestite diagonalno na vrata in če ste ponosni lastnik svojega kabineta tako, da boste s pogledom obrnjeni proti njim. Če se, tako kot večina, prilagajte situaciji in delo opravljate v dnevni sobi ali drugem, bivanju namenjenem prostoru, pa bo prav zaradi koncentracije in zbranosti vandrale bolje, da ste obrnjeni tako, da gledate proti steni.

Povzeto po portalu Miss7

Priporočamo tudi: Video: Nasveti za sestankovanje preko spleta

Preberite še: Feng Šuj: Pet predmetov, ki se jih morate za boljše počutje čim prej znebiti

Morda vas zanima tudi: Trije odlični feng šuj nasveti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)