Edine tri stvari, ki jim morate počistiti, če si obetate obiske

Vse ostalo lahko mirno počaka.

30.3.2018 ob 6:00

obisk_micna.jpg

Le kdo se ne prepozna v tej zgodbi: petek popoldne je, za vami je dolg teden in v trenutku, ko se po službi vrnete domov vas prešine misel: "Na obisk sem povabila prijatelje!" Seveda zavlada panika, saj je vendar treba počistiti stanovanje.

Preden v roke vzamete krpo in sesalec, globoko zadihajte. Kajti vaše stanovanje v resnici ni tako umazano, da bi morali v njem izvesti obsežno čistilno akcijo. Za katero, roko na srce, nimate časa. Vse, kar morate storiti, je v pomivalni stroj zložiti posodo, pobrati majice in hlače, ki ležijo v dnevni sobi in počistiti zgolj tri stvari.

Za vse ostalo vašim gostom ne bo prav nič mar. Verjemite, nihče ne bo s prsti preverjal, koliko prahu je na policah. Česa pa ne smete izpustiti?

Stranišča

Tu napake niso dovoljene. Zagotovo bo vsak od povabljencev vsaj enkrat zašel v ta del doma, zato poskrbite, da vam ne bo v sramoto. Res je, časa za dosledno čiščenje ni, torej se osredotočite na ključne točke.

Ena od njih je straniščna školjka. Očistite njeno notranjost in zunanjost. Sledi umivalnik. Tisti ostanki mila na njem vam ne bodo v ponos. In seveda ogledalo. V kolikor bo čisto ter brez madežev, bo prav takšna videti cela kopalnica.

Kavča

Potem, ko je kopalnica dostojna, sledi kavč. Z njega odstranite vse revije in časopise, zložite odeje, če imate domačo žival, posesajte dlake (ali drobtine keksov, ki ste jih pred televizijo jedli prejšnji večer), poravnajte blazine, pospravite vso kramo s kavne mizice in na njej prižgite kakšno dišečo svečko. To bo za udobje in prijetno počutje povsem dovolj.

Steklovine

Kozarci, v katerih boste postregli pijačo, naj bodo res čisti. Če je pomivalni stroj že zaključil s pranjem, jih zložite vanj in ga znova vključite. Sicer jih pomijte ne roke. Tudi tiste, ki jih imate že dolgo v omari in se ne spomnite več, kdaj ste jih nazadnje uporabljali. Kakorkoli, naj bo dovolj čistih kozarcev za vse.

Potem se lahko usedete in si za eno urico oddahnete. Preden se oglasi zvonec na vhodnih vratih.

Avtorica: M. FL. (vir Apartment Therapy)
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)