»Če bi moški vedeli, kaj šopek vzbudi v ženski, bi ji ga večkrat kupili«

Šopki so to pomlad polni barv, kontrastov in tekstur.

8.3.2023 ob 7:30 | Foto: arhiv Sanjski šopek

Slika avtorja - Daša Mavrič Piše:

Daša Mavrič

dasa.mavric@delo.si

»Če bi moški vedeli, kaj šopek vzbudi v ženski, bi ji ga večkrat kupili«

Nekaj čudovitega je v dneh, ki spremljajo prehajanje iz enega letnega časa v drugega. Ljubitelji zime hitijo na še zadnje užitke na snegu, drugi pa v naravi že iščejo prve znanilce pomladi. Rože so zagotovo tiste, ki osvetlijo dneve, polepšajo domove in naznanjajo prihod toplejših dni.

V mesecu marcu pa so cvetlice sploh v ospredju, saj pomenijo tudi gesto pozornosti, izražajo ljubezen in spoštovanje.

»Šopek nam da novo energijo, moč in zagon. Barve, oblike in vonj cvetja dokazano odlično vplivajo na naše mentalno zdravje. Šopek nam da prav tisto, kar potrebujemo; če potrebujemo umiritev, nas pomiri, če iščemo inspiracijo, jo najdemo v šopku in ko smo žalostni ali utrujeni, najdemo v šopku cvetja tisto, kar nas bo dvignilo, motiviralo in potolažilo. Šopek v naše stanovanje prinese naravo, svežino in ga obarva,« nam je na vprašanje, zakaj je tako lepo v dar dobiti šopek odgovorila Metka Sporiš iz Sanjskega šopka.

Letošnjo pomlad Metka prednost daje barvam. »Med trendi ni začrtano, katera vrsta cvetja je trenutno najbolj popularna. Poudarek je na barvah. Prave barvne kombinacije, ki na prvi pogled mogoče ne gredo skupaj, ampak se s pravimi izbori odtenkov popolnoma povežejo, in kljub temu da bodo šopki pisani, bodo imeli ravnotežje in skladnost barv kot to sama poskrbi tudi narava,« pravi Metka in dodaja, da imajo Slovenke spomladi še vedno najraje ranunkule in tulipane.

V šopkih je torej poln barv, kontrastov ter poigravanja različnih tekstur. »Evkaliptus se počasi umika in ga zamenjuje drugo zelenje. Vsekakor pa so spomladi vedno zaželeni šopki svežih barv, saj vsi hrepenimo po pomladi, soncu, toplejših temperaturah in daljšem dnevu, kar se odraža tudi pri izbiri cvetja.«

Vrnitev suhega cvetja

Poleg barv in trenutno najbolj zaželenih pomladnih cvetlic je suho cvetje, sploh med mlajšo populacijo, zelo priljubljeno. »Ustvarjanje s suhim cvetjem se seveda nekoliko razlikuje od ustvarjanja s svežim cvetjem. Že pri sami izbiri kombinacij vrst cvetja, kot tudi v tehniki izdelovanja,« pojasni sogovornica in vsakemu od nas priporoča, da damo suhemu cvetju priložnost. Suho cvetje je po njenem mnenju namreč lepota, ki traja in traja, dostopno je v vseh letnih časih, ne potrebuje zalivanja in druge posebne nege, kot darilo je večno ter ostane večna dekoracija in z njim sledimo k bolj trajnostnemu pristopu obdarovanja in dekoriranja.  

Darilo sami sebi

Če se ob posebnih priložnostih moški še spomnijo na cvetje, pa jih za vse tiste dneve vmes nikakor ni treba čakati. Že dolgo si ženske same kupujejo cvetje, se nagradijo in polepšajo dom.

»Šopek dvigne nivo razpoložljivosti in nas pozdravi ob jutranji kavi. Če bi moški vedeli, kaj v nas, ženskah prebudi cvetje, bi se za nakup šopka zagotovo večkrat odločili,« pravi Sporiševa in predlaga, da ob dnevu žena podarimo rdeče nageljne, vrtnice ali tulipane. »Za naše mame pa bi priporočila mešan šopek raznobarvnega cvetja, saj ji s takim izborom podarimo vse, kar se s šopkom podariti da- moč, energijo, potrditev, da je edinstvena, močna, vztrajna in nepremagljiva, da jo cenite in jo imate radi.«

Preberite še: NASA priporoča: rastlina, ki iz doma prežene plesen

Morda vas zanima tudi: Mariborčanka, ki svojo 'zlato' poslovno pot širi na Vzhod


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)