11.12.2022 ob 8:27 | Foto: Nataly Hanin/Gettyimages | Avtor: M. FL.
Maslo je okusen namaz ali sestavina peciv. Velikokrat pa se zgodi, da ga pred uporabo pozabimo vzeti iz hladilnika in je zato pretrdo za mazanje ali za peko.
Ker je čakanje, da se zmehča do primerne teksture, dokaj nadležno, si večina pomaga s segrevanjem masla v mikrovalovki.
A obstaja veliko trikov, po zaslugi katerih te naprave sploh ne potrebujete. Tu je nekaj najboljših načinov za mehčanje masla.
V manjšo posodico nalijte vrelo vodo. V njej jo pustite približno minuto, dve, odlijte in nato v vročo posodo postavite košček masla, ki ga hočete zmehčati.
V dveh minutah bo primerne teksture.
Če bi radi hitro zmehčali večjo količino masla, denimo za pripravo peciva, ga položite v posodo, to pa postavite nad drugo, v kateri vre voda.
Vroča para bo hitro zmehčala maslo, postopek bo še hitrejši, če ga boste pred tem narezali na manjše koščke.
Še večja zadrega je, če bi radi na hitro zmehčali maslo, ki je bilo shranjeno v zamrzovalniku. V tem primeru je najboljša rešitev uporaba strgala za sir.
Trdo maslo boste zlahka naribali na rezilih, ki so namenjena ribanju mehkega sira, v takšni obliki se bo hitro zmehčalo in bo uporabno tako za mazanje kot za peko keksov, kolačev ali drugih peciv, katerih sestavina je.
Povzeto po portalu Life Savvy
Preberite še: Neprimerna temperatura jajc in kaj vse še lahko pokvari praznično peko
Morda vas zanima tudi: Ustvarjamo z otroki: Piškoti za Miklavža
oddajte komentar