5.4.2017 ob 5:10
Umešana jajca so na videz preprosta jed, ki jo lahko pripravi vsak. A da bi res bila takšna, ob katerih bi uživala čisto vsa čutila, zahtevajo malce veščin in poznavanje pravega načina priprave. Zato tedaj, ko vam bodo za zajtrk ali malico znova zadišala, upoštevajte napotke, ki jih razkriva Anthony Bourdain.
Več koristnih navetov najdete na Facebooku.
Takole pravi:
PREBERITE še // Sendvič z jajčno solato
Jajca stepite z vilicami, vendar ne preveč. »Naj ne bodo povsem homogeno zmešana. Bolje je, da je med rumenjaki videti tudi beljak,« pravi Bourdain in poudarja, da je pomembno, da jajca stepete tik preden jih vlijete v vročo ponev. »To storite tedaj, ko se maslo povsem stopi in malce speni. Dodajte sol in poper ter ničesar drugega, ne vode in ne smetane. Menim da je to povsem nepotrebno, pripravljate umešana jajca, ne omlete.«
PREBERITE še // Umešana jajca z dimljenim lososom
Počakajte nekaj trenutkov, nato jih začnite mešati z gibi v obliki osmic. To je pravi način, da bodo vaša jajca rahla, mehka in prave teksture.
»Ljudje z umešanimi jajci največkrat preveč komplicirajo ter jih tako uničijo,« pravi Bourdain, ki vam nedvomno privošči, da bi bila tudi vaša vedno preprosto odlična.
Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar