Če moraš z njim početi to, zagotovo ni pravi

Sledi svojemu občutku.

2.1.2019 ob 3:45

ljubezen_par_partner_zveza.jpg

Vselej je veliko ugibanj, ali si res našla pravega. Kajti, ko gre za ljubezen, znanost odpove. Ni načina, formule, seznama ali izračuna, na podlagi katerega bi bilo mogoče z gotovostjo trditi, da je on res tvoja sorodna duša. Na žalost se vse vrti okoli čustev in občutkov.

A tudi slediti svojemu notranjemu glasu ni vedno lahko. Nešteto je pokazateljev, znakov, bolj ali manj očitnih namigov ter sporočil, ki so krivi za zmedo. Tu so še pričakovanja, ki jih glede ljubezni ustvarjajo takšne ali drugačne filmske zgodbe in si ob njih mnogi nadejajo sanjske romance.

Skratka, ni mogoče nanizati recepta za srečno zvezo. Tudi zato, ker je vsako razmerje drugačno, vsak ljubi po svoje in se vsak odnos razvija po njemu lastni dinamiki.

Nekaj pa je vendarle povsem jasno: so stvari, ki jih v zvezi z njim nikoli ne bi smela početi. In če si jih primorana vedi, da to ni to.

Loviti ga

Poznaš tisti rek: avtobusa in fanta ni pametno loviti. Ko en odide, vedno pride drugi. In še nekaj: ne verjemi zgodbam iz knjig in filmov, kjer je ona pripravljena prečkati vse svoje meje, samo da bi pri njem zbudila pozornost ter prebudila čustva ali ga zadržala ob sebi, kar se ji na koncu seveda obrestuje.

V resnici to tako ne gre. Zaljubljenost naj ne bi bila trdo delo. Zaljubljenost se zgodi, ali se ne. Zakaj bi morala dokazovati nekomu, da si vredna njegove pozornosti? Če bi bila zanj prava, bi to vedel v prvem trenutku in ti tudi pokazal.

Prositi ga

Za ljubezen ni treba prositi. Prava in spontana se odvija po naravni poti in teče gladko, kot potoček v strugi. Če ga moraš prositi, naj ti posveča čas, naj te vzame v objem, naj te poljubi, nikoli od njega ne boš dobila tistega, kar pričakuješ in si tudi zaslužiš.

Ljubezen te mora dvigniti nad oblake ne pa pripraviti do tega, da se spustiš na kolena.

Spreminjati se zanj

Tisti, ki te ljubi, te ljubi kot celoto. Morda se res ne strinja vedno s teboj, morda bi res raje videl, da si pustiš daljše lase, a vendar ti kljub temu dovoli biti ti.

Kadar nekdo prosi ali celo zahteva, da se zanj spreminjaš, si lahko prepričana, da njegova čustva do tebe niso takšna, kot bi si želela.

Podrejati se njegovim pogojem

Razmerje je sestavljeno iz kompromisov, ne pa iz pogojev. Nikoli srca ne smeš podariti nekomu, ki ti postavlja takšne in drugačne ultimate. Ti ubijejo vsako zvezo. Tudi vajino bodo.

Dvomiti o njemu

V njegova čustva ne bi smela dvomiti in o njegovih načrtih ter pričakovanjih ne ugibati. O vsem tem bi se morala odkrito pogovarjati.

Skrivnostnost je res zapeljiva v času, ko se komaj spoznavata, a ko enkrat postaneta par, zanjo ni več prostora. Ljubezen je mogoče zgraditi in negovati le, kadar so odprte vse karte.

Jokati zaradi njega

Solze niso voda, ki bi zalivala zvezo. Solze ljubezen ubijejo. Če zaradi njega, njegovih besed, dejanj ali česarkoli drugega, pogosto jočeš, vedi, da bi ga bilo najbolje zapustiti.

Razmerja ne moreš graditi na prejokanih nočeh, temveč ga je mogoče osnovati le na s soncem obsijanih dnevih.

Lagati zanj ali o njemu

V kolikor glede svojega izbranca in vajinega odnosa s prijateljicami ali družino ne moreš biti odkrita, vedi, da si v napačnem razmerju.

Kadar ga z lažmi opravičuješ, skrivaš pred drugimi njegove neprijetne plati in te je sram povedati, kako v resnici s teboj ravna, v bistvu že sama veš, da to ni to in da je najbolje vse skupaj končati.

Kdaj boš storila prvi korak, je na tebi, le nikar predolgo ne odlašaj.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 8 stvari, ki fante na puncah noro privlačijo ali pa si oglejte VIDEO: 8 vročih filmskih novosti, ki pridejo v naša kina takoj po novem letu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)