Vpliv lune: 2. - 8. maj: Previdno v petek, pride lahko do napetosti (Piše: Stane Padežnik)

Preverite, kaj nam prinaša luna v prvem majskem tednu.

1.5.2023 ob 5:45 | Foto: Gettyimages

Slika avtorja - Stane  Padežnik Piše:

Stane Padežnik

Astrolog

Vpliv lune: 2. - 8. maj: Previdno v petek, pride lahko do napetosti (Piše: Stane Padežnik)

TOREK, 2. MAJ  

Luna, ki bo v tehtnici od 8.10, bo tistim, ki počitnikujejo ob morju, v kombinaciji z Venero v dvojčkih, pričarala dovolj vabljivo vreme, da se bodo hoteli osvežiti v mirnem zalivčku, kjer je temperatura vode že znosna za pogumne kopalce.

Drugi se bodo obiskovali in podajali na pomladanske sejme cvetja in sadik za vrtove, njive in balkonske zeliščne otočke, saj bodo pogoji za rast pred ščipom vse ugodnejši. V gorah bodo snežne razmere samo ponekod dopuščale turno smuko in pohodništvo.

SREDA, 3. MAJ

Delovni tempo bo znova narekoval vpliv vse debelejše Lune v tehtnici, ki bo z dinamičnim aspektom z Marsom v raku, prinašala nove izzive, pospeševala obnavljanje rutinskega dela, marsikomu pa tudi povzročala stresne situacije, da bi lahko imeli neprijetnosti, nezgode, spore, nesreče in poškodbe.

Retrogradno gibanje Merkurja v biku bo nekatere stvari zapletalo, toda planeta male in velike sreče v harmoniji bosta blažila skrajnosti in nam dovoljevala ohranjati dobro voljo.      

ČETRTEK, 4. MAJ

Aspekt dobre volje, lepih stvari Lune v tehtnici z Venero v dvojčkih, nas bo popeljal v cvetoč in dišeč dan, ki ga moramo do kosila izkoristiti za dobra dejanja in pomirjanje strasti, ki že dolgo razburjajo mnoge, zaradi nerazumevanja odločevalcev za njihovo stisko.

Opozicija z Jupitrom v ovnu je skrajen čas, za odpravljanje napak in zmot, kar bo omogočal tudi retrogradni Merkur s Saturnom. Če bomo odlašali, nas bo Luna po prehodu v škorpijona ob 16.35 zapletla v težaven aspekt s Plutonom v vodnarju.

PETEK, 5. MAJ

Polno luno v škorpijonu, ki se bo izpolnila ob 19.33, bomo močno občutili zato, ker bo hkrati tvorila tudi delni lunin mrk. Povečan nivo telesnih tekočin bo razlog za večjo potrebo po aktivnostih, tankočutnost, čustveno reagiranje in sumničavost.

Pozicija z retrogradnim Merkurjem in Uranom bo povzročala strese, zaplete, ponekod izredne razmere. Možne so skrajnosti: visoko plimovanje, ponekod slabše vreme, protesti, smola pri operativnih posegih, z rastjo cen in podražitvijo posojil.

SOBOTA, 6. MAJ

Še vedno močan vpliv mrka in ščipa bo množice spodbujal pri udeležbah na množičnih rekreativnih dogodkih, saj bo luna v škorpijonu z Marsovo pomočjo vzdrževala dinamičnost in vzdržljivost na tekmovališčih in deloviščih, krepila pa tudi domoljubna čustva.

Počasno iztekanje Venere iz dvojčka bo pomenilo, da se zaključuje počitniško in dopustniško obdobje, čas druženja, praznovanja in romantične ljubezni, ko se bo treba soočiti s stvarno vsakdanjostjo.

NEDELJA, 7. MAJ

Utrujenost zaradi intenzivnega sobotnega gibanja, športa, rekreacije ali dela, se bo zavlekla v dopoldan, na kar kaže stresno razmerje med Luno v strelcu in Saturnom v ribi.

Kljub temu se bodo prenekateri navdušenci nad nedeljskimi doživetji prepustili pojemajočim eruptivnim energijam Jupitra na ovnovem repu, se odpravili do planinske koče, jezera ali na kraj sorodstvenega srečanja. Piknik sredi dehteče narave bo polepšala Venera s prehodom v raka ob 15.25

PONEDELJEK, 8. MAJ

Nemoč pri zavzemanju za visoke cilje bo do opoldneva povzročal dinamičen aspekt slabosti ali bolezni Lune v strelcu z Neptunom v ribi, toda prihajajoče razmerje z Jupitrom bo ustvarilo pogoje za izboljšanje stanja in našlo nadomestne rešitve.

Planeta ljubezni in sodelovanja se bosta znašla na isti strani ter v dobrih povezavah, kar bo dobra podlaga za ujemanje v delovnem timu in v partnerstvu. Obnovitvena dela bodo prešla v naslednjo fazo.

Preberite še: Toliko prostega časa na dan nam prinaša srečo

Morda vas zanima tudi: Težko pričakovani filmi, ki jih ne smete zamuditi v letu 2023


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)