Prihaja močan retrogradni Merkur: Koga bo ujela preteklost in komu bo najbolj nagajal

Poglejte, kaj vam za prihajajoče obdobje retrogradnega Merkurja napoveduje in priporoča horoskop.

19.4.2023 ob 5:55 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Prihaja močan retrogradni Merkur: Koga bo ujela preteklost in komu bo najbolj nagajal

Čas je za priprave: 21. aprila bo nastopil močan retrogradni Merkur, ki bo navidezno nazaj potoval vse do 15. maja letošnjega leta.

Njegova retrogradnost bo tokrat v znamenju bika, kar pomeni, da se bomo pod njegovim vplivom znatneje ukvarjali s samospoštovanjem, financami in z vrednotenjem sebe v vseh pogledih.

V astrologiji bik vlada drugi hiši, ki je odgovorna za posameznikovo imetje. Ne zgolj v smislu denarja in materialnih dobrin, temveč tudi z vidika energije, ki jo nekdo poseduje.

Na poti izboljšanja samospoštovanja, financ in stila bo res lahko prišlo do nekaterih izgub, a prav retrogradni Merkur nas bo prisilil, da se bomo malo ustavili, skušali razumeti sebe, svojo vrednost in prioritete.

To pa se v času navidezno vzvratnega gibanja Merkurja obeta posamičnim astrološkim znakom.

Oven

Retrogradni Merkur bo vplival zlasti na vaše finance, nekoliko manj na samospoštovanje in zaloge energije.

Prvič: lahko se bo k vam vrnil denar, ki se je nekje ustavil (nevrnjen dolg) In drugič: lahko se bo na vas spomnil nekdanji delodajalec ali druga oseba, kar bo pozitivno vplivalo na vašo samozavest.

Se pa boste v tem obdobju ukvarjali tudi sami s sabo, predvsem v smislu, koliko se cenite. Morali se boste malo vrniti v preteklost, da bi lahko dojeli, kako je sedanja situacija povezana z dogodki, ki so se dogajali pred leti.

Bik

Retrogradni Merkur bo najbolj vplival na vaše dojemanje sebe z vidika videza pa tudi zaposlitve. Kaj lahko se vam obeta zamenjava bivališča ali delovnega mesta.

Veliko se boste ukvarjali s svojim stilom in z lastnim dojemanjem sebe. Morda se boste odločili lasem vrniti nekdanjo barvo ali za spremembo garderobe in boste v svoj videz vnesli nekaj novega.

Merkur vas bo prisilil tudi v spremembe glede odnosa do otroka oziroma otrok ali do dela.

Dvojček

V obdobju prihajajočega retrogradnega Merkurja se boste primorani ukvarjati s podzavestjo, sanjami in iluzijami.

Morda se boste odpravili v kraj, kjer ste nekoč že bili in večkrat razmišljate o njem, morda se boste znova odločili za obiskovanje psihologa, s katerim ste nekoč že sodelovali, in vam bo pomagal odkriti vire nekaterih strahov.

Spremljala vas bo nespečnost, saj bodo vaši možgani neutrudno delovali, noč in dan boste iskali odgovore na določena vprašanja.

Vse bolj se boste zavedali dogajanja okoli sebe in zdelo se vam bo, da se iz sveta okoli vas dviga nekakšna megla, vi pa boste dobivali vse jasnejšo sliko. Sledite svojim sanjam, v njih boste našli pomembno sporočilo.

Rak

Tokratni retrogradni Merkur bo na vas vplival v smislu prijateljstva, ekipe in somišljenikov. Kar med drugim pomeni, da boste morali začeti komunicirati z ljudmi, s katerimi ste nekoč v preteklosti delali ali živeli.

Prav tako se boste pod vplivom dogajanja na nebu veliko ukvarjali z ambicijami in sanjami: analizirali boste, kaj si v resnici sploh želite in kje se vidite v prihodnosti.

Na tapeti bodo vaši odnosi s prijatelji: vrnil se bo nekdo iz preteklosti ali boste nekdanjega prijatelja obiskali sami.

Lev

Tokratni retrogradni Merkur bo vplival na področje vaše kariere: zastavljali si boste vprašanja o ciljih, dosežkih in profesionalnih nalogah.

Morda se bo na vas obrnil nekdanji šef in vas prosil, če bi zopet delali zanj.

V psihološkem smislu boste analizirali celotno življenje: kaj si želite, koliko ste pripravljeni tvegati za doseganje svojih ciljev, iskali boste odgovore in smeri.

Ker se boste odločili prevetriti svoje smernice in kompas, boste dobili boljši vpogled v to, kaj vam najbolj leži oziroma za kaj ste rojeni.

Mogoče je nepričakovano napredovanje ali sprememba delovnega mesta, lahko celo poklica.

Artem Peretiatko/Gettyimages

Devica

Retrogradni Merkur bo vplival na potovanja in izobraževanje. Obisk določenega kraja bo lahko spremenil vaš pogled na svet.

Kar zadeva izobraževanja, boste spoznali svojega karmičnega učitelja, po zaslugi katerega boste na svet prav tako začeli gledati drugače in boste videli širšo sliko.

Morda se vam obeta kakšen izpit, popravni izpit ali boste morali svoje znanje pokazati v praksi.

S psihološkega vidika vam bo retrogradni Merkur pomagal podreti meje in upali si boste dlje, kot si običajno drznete. To pomeni, da se boste srečali z nečim, kar bo spremenilo vaš pogled na vero, verovanje in smisel obstoja.

Tehtnica

Retrogradni Merkur bo vplival na področje skupnih financ s partnerjem. Odločala se bosta o skupnem vlaganju, morda bosta skupaj vzela kredit za obnovo ali popravilo doma.

Prav tako se boste v tem času soočali z notranjimi strahovi, ki izvirajo iz preteklosti in se jih boste potrudili reševati, kar ne bo vedno najbolj prijetno, bodo pa rezultati izboljšali kvaliteto vašega življenja v sedanjosti in prihodnosti.

Škorpijon

Retrogradni Merkur bo pri rojenih v vašem znamenju najbolj vplival na odnose, kar pomeni, da se bodo v vaše življenje lahko vračale osebe iz preteklosti: bivši ljubimci, bivši šefi ali drugi, s katerimi ste nekoč sodelovali na zasebnem ali poslovnem področju.

Najverjetneje je vračanje oseb iz preteklosti posledica ukvarjanja z vašim odnosom do sebe.

Ne glede na to, s kom iz preteklosti se boste srečevali, dobivali boste pomembne informacije. V poslovnem smislu se vam bo ponovno ponudila priložnost za delo na mestu, kjer ste nekoč že delali.

Strelec

Največji vpliv bosta v času retrogradnega Merkurja čutila vaše zdravje in delo. Najbrž se boste vrnili k nekdanjemu projektu, morda se vam bo odprla možnost za zaslužek z angažiranjem v ekipi, s katero ste nekoč že sodelovali.

Posvetite se zdravju in opravite nekaj pregledov, da bi bolje razumeli svoje fizično zdravje ter počutje.

Morda je čas, da se posvetite življenjskemu slogu: bodite pozorni na hrano, spanec in vadbo.

Kozorog

Retrogradni Merkur bo prevetril vaše polje ljubezni, veselja, otrok in tudi dela. Na vseh teh področjih bo čutiti duh iz preteklosti.

Z vidika ljubezni se boste začeli ukvarjati z vprašanjem, kaj vam je nekoč prinašalo veselje in boste skušali obnoviti preteklo, kreativno stanje.

 Čutili boste globoko ljubezen do oseb, ki so vam v življenju blizu in vas polnijo s pozitivno energijo.

Vodnar

V času retrogradnega Merkurja se boste najbolj ukvarjali s stanovanjem: zbirali boste z nepremičnino povezane pomembne dokumente, reševali administrativne postopke, zbirali dokumentacijo za gradnjo nove nepremičnine, morda ste nekatere pomembne dokumente izgubili in jih boste primorani poiskati.

Če ste razmišljali o nakupu nepremičnine, se boste na podlagi določenih informacij, ki bodo prišile do vas, premislili.

Retrogradni Merkur bo povezan tudi z vašo družino: lahko se boste srečali s sorodniki, ki jih že dolgo niste videli.

S psihološkega vidika vas bo to obdobje prisililo, da se boste zamislili glede psihičnega zdravja.

Riba

Retrogradni Merkur bo v vašem primeru najbolj vplival na dokumente. Bodite previdni z njimi, saj bi sicer lahko zgodilo, da bi jih izgubili.

Poleg tega se boste aktivno posvečali določenim veščinam: govoru, pisanju, mehanskim delom, ročnim spretnostim … Nekoč ste se s tem že ukvarjali, a treba bo začeti na začetku.

Dogajanje na nebu bo vplivalo tudi na potovanja in pred vami je kaj lahko krajši pobeg iz vsakdanjosti. Poudarek je na krajšem, v vsakem primeru pa se, preden se nanj podate, prepričajte o tehničnih zmožnostih prevoznega sredstva.

Saj veste, ko Merkur potuje nazaj, gre z vidika tehnike rado kaj narobe. 

Povzeto po portalu kurir.rs

Preberite še: Horoskop: tem petim znakom se aprila 2023 obeta največ sreče

Morda vas zanima tudi: Aprila in maja dva mrka ter retrogradni Merkur! Astrolog pravi: Tega raje ne počnite


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)