Vpliv lune: 18. - 24. april: Pozorni bodite v sredo (Piše: Stane Padežnik)

ČETRTEK, 20. APRIL - prazna luna s popolnim sončnim mrkom v ovnu

17.4.2023 ob 5:30 | Foto: Gettyimages

Slika avtorja - Stane  Padežnik Piše:

Stane Padežnik

Astrolog

Vpliv lune: 18. - 24. april: Pozorni bodite v sredo (Piše: Stane Padežnik)

TOREK, 18. APRIL

Luna v ovnu bo z Venero v dvojčkih razširjala najbolj prijazne energije, kar si jih lahko želimo, saj bosta skupaj delovali v sozvočju na posameznike, skupine, družbo, aktivnosti, sporazumevanje, na razcvetanje narave, srca zaljubljencev in vseh, ki si želimo prijateljstva, ljubezni, otroške igrivosti in veselja.

Dinamičen aspekt z Marsom v raku ne bo dovoljeval pasivnosti, zato ga sprejmimo kot motivatorja. Trgovanje s pomladanskimi proizvodi in programi bo v polnem razmahu.

SREDA, 19. APRIL

Pred mlajem bo Luna v ovnu dosegla tesno razmerje z linijo žarčenja Jupitra v ovnu, zato bomo zelo vzneseni, razburjeni, nemirni, kar bo zaznati v odnosih, prometu in naravi.

Da ne bo kakšnih neljubih dogodkov, moramo brzdati svoje nepotrpežljivo gibanje, hitenje, čustvovanje, sicer bo več nezgod, nezadovoljivih odločitev, ukrepov, s tem pa tudi zdrav­stvenih težav. Merkurjeva bližina žarčenja Urana v biku bo spodbudno vplivala na ustvarjalnost, manj ugodno pa na živčni sistem in prebavo.

ČETRTEK, 20. APRIL

Prazna luna s popolnim sončnim mrkom v ovnu ob 6.12 bo povzročala izredno nemiren spanec. Od 6.30, ko bo prešla v bika, Sonce pa ji bo tja sledilo ob 10.14, bosta s Saturnom in Merkurjem imela spodbudne vplive.

Ti bodo dobri za urejanje praktičnih stvari, zemlje za pridelovanje hrane, začelo pa se bo novo, pripravljalno obdobje za maturante in še koga. Upočasnjeno gibanje Merkurja, ki se bo pri­pravljal na retrogradnost, bo zaviralo napredovanje pri uvajanju sprememb.

PETEK, 21. APRIL

Luna v biku bo prečkala Merkurjev in Uranov snop žarčenja, s tem pa še okrepila njun vpliv na nas, na naše gibanje, počutje, delovanje in razmišljanje. To bi bilo lahko izjemno ustvarjalno in domoljubno, ker bo v harmoniji z Marsom.

Številni se bodo odpravljali na daljšo pot proti izvornemu domu ali na dopust in se veselili prvomajskih počitnic. Ljubitelje vrtnarjenja in trgovanja s sezonskimi pridelki bo čas priganjal k opravilom, s katerimi ne bodo hoteli zamujati.

SOBOTA, 22. APRIL

Kdor bo imel težak teden za sabo, ga bosta Luna na bikovem repu ter Merkurjeva retrogradnost od 11.35 držala dlje v postelji, upočasnjevala njegov ritem, da se bo razživel šele po prehodu Lune v dvojčka ob 12.11.

Prijazno razmerje s Plutonom v vodnarju mu bo vzbujalo željo po povezovanju s svetom, bližajoči se aspekt z Venero v dvojčkih pa nas bo zvabljal na prireditve ali v kraje, kjer se bomo lahko pomešali med veselo družbo, se igrali z otroki ali pa občutili metuljčke ljubezni po telesu.

NEDELJA, 23. APRIL

Lahkotnost sporazumevanja in nasmehe na obrazu nam bodo omogočale energije Lune in Venere v dvojčkih, tudi če se nam bodo zaradi retrogradnega Merkurja spreminjali načrti.

Vplive okoliščin bomo morali sprejemati z dobro voljo in se znajti na razpotjih, kamor nas bo zanesla intuicija. Obiski festivalov, cvetličnih in drugih sejmov, zabavne priredit­ve bodo medena vaba tudi za iskalce ljubezenskih zmenkov. Mnogi bodo zapravili več denarja, kot so nameravali, pa ne samo zaradi višjih cen.

PONEDELJEK, 24. APRIL

Ker bo Luna v dvojčkih povezovala energije planeta male sreče, denarja, ljubezni, prijateljstva, otroškosti (Venere) z energijami planeta velike sreče, razvoja, napredka, potovanj, hrepenenja, nagrajevanja, podjetnosti, pravnih vprašanj (Jupitra), bo vredno dan izkoristiti za nadaljevanje življenjskih in poklicnih sprememb, ki nas bodo osrečevale.

Utrjevanje nekoč osvojenega ali znanega bo dobra podlaga za poznejše preizkušnje in preverjanje znanja, ki nam bo koristilo na nadaljnji poti.

Preberite še: Horoskop: 4 znaki, ki zelo težko odprejo svoje srce

Morda vas zanima tudi: Teh tulipanov nikar ne podarjajte prijateljem in sorodnikom


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)