Ta pozicija planeta (ob vašem rojstvu) o vas pove več kot horoskopsko znamenje

Znamenje v soncu pove, zakaj smo prišli na ta planet, ascendent pa, kako bomo to dosegli.

12.8.2022 ob 10:17 | Foto: Unsplash | Avtor: N.E.

Ta pozicija planeta (ob vašem rojstvu) o vas pove več kot horoskopsko znamenje

Skoraj vsak, ne glede na to, ali ga astrologija sploh zanima ali ne, pozna svoj astrološki znak, ki nam je določen na podlagi meseca in dneva, na katerega smo rojeni.

Datum rojstva tako odloča o tem, ali bomo čas na tej zemlji preživeli kot klepetavi dvojček, resna devica, družinski rak ali pustolovski strelec.

Naše znamenje naj bi določala predvsem pozicija sonca, ko smo prišli na svet, v resnici pa je pomembno tudi to, kje na nebu so se takrat nahajali tudi drugi planeti.

Svoje horoskopsko znamenje lahko določimo izjemno preprosto, saj mu pripisujemo določena obdobja v letu. Malce težje pa je izračunati druge aspekte svoje natalne ali zvezdne karte.

Poleg glavnega znaka v soncu sta pomembni predvsem pozicija lune in ascendent. In ravno slednji o naši osebnosti pove zelo veliko. 

Vsak izmed treh glavnih členov zvezdne karte ob rojstvu torej o nas pove nekaj pomembnega. Znamenje v soncu predvideva našo identiteto in energijo, ki jo oddajamo.

Pozicija lune določa našo predstavo o sebi. Lahko bi rekli tudi dušo, percepcijo sebe, ki jo navadno radi zadržimo zase. Pozicija lune določa našo intimo, čustveno plat.

Ascendent, ki določi karakter

Nato pa je tu še ascendent, ki ga v angleškem jeziku navadno zasledimo kot "rising" oziroma vzhajajoč znak. Njegovo znamenje določa vašo družabno osebnost, kakšni ste v družbi oziroma kakšne vas poznajo ljudje.

Ascendent naj bi določal fizično podobo, na kakšen način se lotevaš izzivov, kakšna življenjska energija poganja tvoj vsakdan. Ravno zaradi slednjih pomembnih aspektov tako lahko včasih naš karakter določi bolje od znaka v soncu. 

Vsako astrološko znamenje ima svoje posebnosti in karakteristike, po katerih ga prepoznamo. Včasih pa srečamo ljudi, za katere se nikakor ne moramo strinjati, da se njihova osebnost ujema s horoskopom.

Takšni ljudje imajo navadno nasproten znak v ascendentu, ki močno vpliva na dojemanje človeka pred nami in določa karakter.

Če boste tako na primer srečali ovna, ognjeno znamenje, ki ima v ascendentu strelca, kar prav tako pomeni ogenj, bo gotovo pustolovski, drzen in strasten, če pa mu bo ascendent določil ribo, torej vodno znamenje, ki gasi ogenj, se lahko zgodi, da bo naš oven videti precej manj prepričan vase, kot bi si mislili.

Znamenje v soncu, luni in ascendent lahko si lahko izračunate tukaj.

Preberite še: Horoskop: ti astrološki znaki bodo do konca poletja našli sorodno dušo

Morda vas zanima tudi: Resnična zgodba: »Prijateljica je prekinila stike z mano (in leta pozneje še vedno ne vem zakaj)«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)