Horoskop: Kako se vaše astrološko znamenje ujema z znamenjem otroka

Odnos med otroki in starši je pogojen z različnimi dejavniki, nanj pa vplivajo tudi zvezde.

20.11.2019 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: Kako se vaše astrološko znamenje ujema z znamenjem otroka

Starševstvo prinaša številne izzive in odnos med starši ter otroki pogojuje nešteto dejavnikov. En od njih so, kot piše spletna stran Horoscope.com, tudi zvezde. Odnosi med nekaterimi astrološkimi znaki so bolj skladni in mirni, med drugimi bolj pestri, na to dinamiko pa imajo velik vpliv osnovni elementi znamenj zodiaka: zemlja, voda, ogenj in zrak.

Poglejte, kateri v odnosu otrok-starš tvorijo najboljše kombinacije.

Starši, katerih astrološki element je zemlja (bik, devica, kozorog) se najbolje ujemajo z otroki, rojenimi v znamenjih, katerih element je voda (škorpijon, riba, rak)

Starši, ki so rojeni v zemeljskih znakih so stabilni, prizemljeni in realni ter zato nudijo odlično protiutež otrokom, rojenim v vodnih znakih, katerih obnašanje praviloma obvladujejo čustva.

Ti starši so namreč zanesljivi in otrokom v čustvenih stiskah vedno zagotavljajo pravo podporo ter razumevanje. Zato se mladež ob njih počuti varno in sprejeto ne glede na to, kakšne čustvene bitke se odvijajo v njegovi duševnosti.

 

Ker starši, katerih osnovni element je zemlja, na življenje gledajo z razumske plati, občutljivim in včasih labilnim potomcem vselej pokažejo ali vsaj nakažejo pot iz zagate, jih spodbujajo tedaj, ko jim pade motivacija ter jim predočijo pogled na svet, v katerem ni vse tako črno, kot se malčkom, otrokom ali najstnikom, rojenim v vodnih znakih, nemalokrat zdi.

Straši, rojeni v zračnih znakih (dvojček, tehtnica, vodnar) se najbolje ujemajo z otroki, rojenimi v istih znakih ter z ognjenimi znamenji (oven, lev, strelec)

Kombinacija zračnih staršev in ognjenih otrok obljublja veliko pestrosti in dogajanja. Otroci, rojeni v ognjenih znakih ob starših, rojenih v zračnih, nikoli ne okusijo dolgočasja. Včasih je v tovrstnih odnosih celo malo preveč dinamike in aktivnosti, a ker so oboji po naravi polni energije ter željni takšnih in drugačnih doživetji, se odlično ujemajo.

 

Kaj pa zrak in zrak? Zračna znamenja živijo hitro, preteklost hitro pustijo za seboj, se z njo ne obremenjujejo in znajo odpuščati ter pozabljati. Spori z njimi se zato nikoli ne vlečejo v nedogled in otroci, rojeni v ozvedjih dvojčka, tehtnice in vodnarja, ki rastejo ob starših, rojenih v istih znakih hitro spoznajo, da je lahko vsak dan posebej priložnost za začetek nečesa novega in za osvajanje novih izkušenj.

Straši, rojeni v vodnih znakih (rak, škorpijon, riba) se najbolje ujemajo z otroki, rojenimi v znakih zemlje (bik, devica, kozorog)

Otroci, rojeni v znakih, ki jih obvladuje zemlja, ob starših, rojenih v vodnih znamenjih spoznavajo pomen čustev, občutkov in izražanja teh. Ker so oboji včasih nekoliko zadržani, si dopuščajo čas, v katerem lahko v tišini razglabljajo in šele nato izrazijo svoje mnenje, zamisli, ideje ter občutke.

Straši iz znakov, katerih element je voda nudijo podporo, a njihovo vodenje le redko preide v pretirano obremenjevanje mladeža. Prav tako se trudijo, da potomcev ne priklenejo nase, kar je za otroke, rojene v zemeljskih znakih, ki le težko pokukajo iz cone udobja, velika prednost tedaj, ko odrastejo v najstnike ter kasneje v odrasle osebe.

V ognjenih znakih rojeni starši (oven, lev, strelec) se najbolje ujemajo z otroki, rojenimi v zračnih znakih (dvojček, tehtnica, vodnar)

Otroci, rojeni v zračnih znakih so klepetavi, hitrih misli ter dinamični in starši, rojeni v ognjenih znakih jim nudijo nemalo priložnosti, da vse to nemoteno izživijo. Med njimi se odvijajo debate o neštetih temah. Prav tako ognjeni straši otrok nikoli ne ovirajo pri aktivnostih in dejavnostih na prostem ali doma. Te so ena glavnih sestavin odnosa vse od rojstva pa do tedaj, ko potomci zapustijo gnezdo.

Ob tem ognjeni starši premorejo močne značajske črte in mladim zračnim otrokom od malega na nevsiljiv in spontan način vcepljajo norme in vrednote, ki jim kasneje v življenju nedvomno pridejo prav.

Priporočamo tudi: Numerologija: Ime otroka je ključ do vsega

Preberite še: Melita, na pomoč! Dinamika sestavljene družine

Morda vas zanima tudi: Kako ravnati ob otrokovem napadu trme in kako pravilno postavljati meje (odgovarja pedagoginja)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)