Zvezda je rojena: 10 stvari, ki jih niste vedeli o najbolj vročem filmu leta

Te dni v kinih lahko ujamete odlično glasbeno romantično dramo Zvezda je rojena (A Star is Born), ob kateri kakšno solzo potočijo tudi najbolj otopeli. Česa o njej še ne veste?

1.11.2018 ob 4:11

zvezda_je_rojena_film_lady_gaga_bradley_cooper_star_is_born.jpg

Film Zvezda je rojena (A Star is Born) spremlja zgodbi uspešnega in uveljavljenega glasbenika Jacksona Maina, ki ga je zaigral Bradley Cooper in mlade umetnice Ally, ki jo je upodobila Lady Gaga.

Ally je mlada glasbenica, ki sanja o pevski karieri, a zaradi producentov, ki jim ni všeč njena zunanjost, nad njo skoraj obupa. Jack jo prepriča v nasprotno in ji pomaga do velikega odra. Kot pa se izkaže, ima Jack kljub uspešni karieri kup težav, od odvisnosti od alkohola in tablet, kar pa načne tudi njuno sveže ljubezensko razmerje … 

Kakorkoli, če filma še niste videli, predlagamo, da to storite čimprej. Sicer zgodba ni nobena novost, saj je bila na velikem platnu tokrat upodobljena že četrtič. Na Gaginem mestu so namreč stale že Janet Gaynor (izvirnik iz leta 1937), Judy Garland (prva priredba leta 1954) in Barbra Streisand (leta 1976). A brez skrbi, njegova duša v novi zasedbi ostaja izjemna! 

 

Ne glede na to, ali ste si ga že ogledali ali pa ga boste v naslednjih dneh, smo zbrali 10 zanimivih dejstev, ki jih o filmu verjetno še ne veste.

  1. Scene koncertov so snemali na pravih glasbenih festivalih kot sta Coachella in Glastonbury. Obiskovalci, ki so želeli statirati v filmu, so lahko za 10 dolarjev doplačila in v obveznih stajlingih v skladu s kantri glasbo, lahko poslušali nastope Lady Gaga in Bradleyja Cooperja, ki so jih posneli in dodali v film.
  1. "Samo hotel sem te še enkrat pogledati" je stavek, ki je zaznamoval film, a ni nobena novost. Stavek so uporabili že v vseh treh različicah filma pred njim. (dokazi v spodnjem videu)
  1. Zadnjo, srce parajočo sceno v filmu je Gaga snemala le nekaj ur potem ko je izvedela, da je ena njenih najboljših prijateljic izgubila bitko z rakom.
  1. Barbra Streisandin Kris Kristofferson sta bila redna gosta na setu snemanja tega filma. Zakaj? Ker sta leta 1976 ravno onadva upodobila par Ally in Jacksona, ki sta ju tokrat zaigrala Gaga in Bradley.
  1. Pes Charlie, v katerega smo se vsi malo zaljubili, je tudi v resničnem življenju najboljši prijatelj in hišni ljubljenec Bradleyja Cooperja. Poimenoval ga je po svojem pokojnem očetu Charlieju. In tako mu je ime tudi v filmu.
star_is_born_zvezda_je_rojena_film_lady_gaga_bradley_cooper_pes.jpg
  1. Ko Gaga v filmu poje melodijo pesmi Somewhere Over the Rainbow, ne gre za naključje. Gre za posvetilo Judy Garland, ki je vlogo Ally zaigrala leta 1954.
  1. Bradley in Gaga sta se spoznala podobno kot lika v filmu. Prvič sta se spoznala na dobrodelni večerji, kjer je Gaga zapela pesem La Vie en Rose. Kot je povedal Bradley, ki je ravno takrat iskal soigralko za film, ki ga je tudi režiral, ga je njen nastop tako ganil, da jo je povabil na sestanek. Že naslednji dan! In ostalo je zgodovina … 
  1. Tako kot Jack, lik, ki ga igra Bradley, je tudi njegova zgodovina povezana z odvisnostjo. Bradley je bil v svojih dvajsetih letih odvisen od alkohola in protibolečinskih tablet. Trezen je od svojega 29. leta starosti.
star_is_born_zvezda_je_rojena_film_lady_gaga_bradley_cooper.jpg
  1. Lady Gaga je v svojih preteklih intervjujih večkrat priznala, da so ji na račun njenega videza vse življenje govorili, da ji v glasbi ne bo uspelo. Svetovali so ji, naj si operira nos. Tako kot Ally. In za obe so se motili.
  1. Poleg svojega psa, je Bradley v filmu uporabil tudi svoje prijatelje. Tu sta Ron Rifkin in Greg Grunberg, s katerima je delal v seriji Alias, njegov dolgoletni prijatelj Dave Chapelle ter Drena De Niro, s katero je igral v filmu Za dežjem posije sonce (Silver Linings Playbook).

Avtor: F. M.
Foto: IMDb, YouTube

PREBERITE ŠE: To je razlog, zakaj nekateri ljudje ne marajo objemanja ALI Na instagramu lahko zaprosite za modro kljukico, tudi če niste noro slavni


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)