Filmi, ki si jih mora ogledati vsaka modna navdušenka

Si jih že videla?

29.9.2017 ob 11:20

dior_micna_film.jpg

Spoznati življenje modnih oblikovalcev skozi film, odpre oči marsikateremu izmed nas. Čeprav se zdi, da imajo v vse, se veliko izmed njih bori s hudo depresijo ter tesnobo. Vendar so se s svojim talentom zapisali v zgodovino in spremenili pogled ne samo na modo, temveč tudi na svet.

YVES SAINT LAURENT

Vpogled v življenje francoskega oblikovalca Yves Sainta Laurenta, njegovih začetkov, ki segajo v leto 1958 in srečanja s življenjskim partnerjem Pierrom Bergerjem.

COCO CHANEL

Zgodba najuspešnejše modne oblikovalke vseh časov. Vse od njenih začetkov, ko je dela še kot šivilja, pa vse do dnevov uspeha, ko je postala ena izmed najbogatejših žensk 20. stoletja.

DIOR AND I

Kako je uspelo Raf Simonsu ustvariti kolekcijo in jo predstaviti na tednu visoke mode (Haute Couture) v Parizu v pičlih osmih tednih? Odgovor na to vprašanja se skriva v dokumentarnem filmu Dior and I.

VALENTINO: THE LAST EMPEROR

Življenje italijanskega oblikovalca, ki ljubi lepoto in eleganco. Kako nastajajo ene izmed najlepših oblek na svetu pa si poglejte v filmu Valentino: The Last Emperor

MADEMOISELLE C

Dokumentarni film nekdanje urednice francoskega Vogue Carine Roitfeld, modne ikone 20. ter 21. stoletja in modne stilistke. Vse to in še veliko več v filmu Mademoiselle C.

Izbor je pripravila Neža Jamnik, ki je med poletjem na Mični nabirala svoje prve novinarske izkušnje. Sicer pa neža ustvarja blog Avoneesha.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)