»Zakaj se ne bi smel zaljubiti v dekle, kot sem jaz« (resnična izpoved)

Bolje je, da si me zapustil. Bila sva ravno na robu nečesa dobrega. Bila sva tako blizu padca, da je življenje postalo zanimivo. Bila sva v središču dogajanja.

20.12.2022 ob 8:22 | Foto: Unsplash | Avtor: D. L.

»Zakaj se ne bi smel zaljubiti v dekle, kot sem jaz« (resnična izpoved)

Bila sva tako blizu točke, od koder ni vrnitve, in mislim, da se ne bi mogla spoprijeti s tem, kako dobro bi lahko postalo najino življenje.

Uničila bi te. 

Drugega dekleta ne bi mogel gledati na enak način, potem ko bi končala s tabo.

Nobeno drugo dekle ne bi moglo nadomestiti mene.

Ko si srkal pivo na nogometni tekmi, nisi mogel odvrniti pogleda od mene. Potovala sva po svetu, kakor da nimava nobenih skrbi in ničesar se nisva bala. 

Oropala bi te. 

Ukradla bi ti srce in ga nikoli ne bi vrnila.

Spremenila bi vse tvoje poglede na ljubezen in ti dala vedeti, zakaj vsa dekleta pred menoj niso bila dovolj dobra. Bila bi pripravljena na izzive tvoje preteklosti in na tvojo prihodnost.

Pripravljena bi bila spoznati tvojo družino in se družiti z vsemi tvojimi prijatelji. Bila bi tisto dekle, ki bi ga s ponosom imenoval moja punca. Bila bi dekle, ki bi želelo biti stalnica v tvojem življenju, ker me zanima vse o tebi.

Prizadela bi te.

Zadušila bi te s pozornostjo in z ljubeznijo, po kateri si hrepenel, a bi ti tudi pustila, da imaš svoje življenje. Bila bi dekle, ki te ima rado ob sebi, a te ne potrebuje vedno.

Bila bi dekle, ki je ne bi bilo treba spraševati, če se lahko zabavaš s prijatelji. Dovolila bi ti, da me nagovoriš, naj naredim najbolj nore stvari, kot je skok iz letala. Bila bi bila dekle, za katero bi pokleknil, ker sem bila vse, kar si si želel.

Pokvarila bi ti pogled na svet.

Ne bi se mogel vrniti iz objema najine ljubezni. Deklet, kot sem jaz, ne moreš več najti. Sem namreč tista, ki bi jo moral ceniti, a si me zapustil, ker si mislil, da obstaja nekaj boljšega.

Jaz sem tista, ki bi ji moral dati priložnost, a si vedno našel razlog, da me daš na stranski tir. Sem tista, za katero fantje vedno mislite, da bom tukaj, a po navadi odidem.

Sem eno od tistih redkih deklet, ki si vedno zasluži priložnost, saj sem pripravljena pobrati zlomljene koščke srca. 

Na koncu je dobro, da se nisi zaljubil v dekle, kot sem jaz.

Uničila bi vsako tvojo prejšnjo predstavo o ljubezni. Izkoristila bi tvoje srce in ga naredila za svojega. Obrnila bi tvoj svet na glavo in ti pokazala, kaj ljubezen v resnici je.

Naredila bi vse, kar bi lahko, da bi bila tista oseba, ki bi te vedno nasmejala. Namesto tega pa sem le najboljša stvar, ki je nikoli nisi zares imel.

Prirejeno po Your Tango

Preberite še: Kako opraviti s slabo vestjo, ker ste postavili meje

Morda vas zanima tudi: Patricia Pangeršič: »Še danes prejemam zahvalna sporočila, ker sem o tem spregovorila«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)