Zakaj Oprah nikoli ni rekla da

Tudi nekaterim drugim slavnim damam zakon ni prioriteta.

15.9.2017 ob 5:33

GettyImages-522699694.jpg

So pripadnice nežnejšega spola, pri katerih je zakon visoko na lestvici življenjskih prioritet. In so takšne, ki zanj nočejo niti slišati. Poglejte, kateri znani obrazi sodijo med slednje.

Več zanimivosti vas čaka na Facebooku.

Mama, ne pa tudi žena

Ameriška scenaristka in producentka Shonda Rhimes je vedno vedela, da želi postati mama. In prav tako tudi, da ne želi obleči poročne obleke.

"Že v zgodnji mladosti sem se odločila, da se ne bom poročila. To sem povedala prijateljem, družini ter vsem ostalim, ki so me spraševali, zakaj nimam moža. O poroki nikoli nisem sanjala, čeprav se v naši družbi od domala vsakogar pričakuje zakon in potomce. Če si nekdo tega ne želi, je pogosto deležen vprašanj v smislu, kaj je narobe s teboj? Nič ni narobe z mano. Sodim le med tiste, ki so že od petega leta starosti govorile, da bodo imele otroke. Vedno sem vedela, da bodo trije. Nikoli pa se nisem želela poročiti. Nikoli se nisem igrala neveste. To preprosto ni zame," je razkrila med gostovanjem v oddaji pri Oprah Winfrey.

Polaskana, a samosvoja

Ob ter priložnosti je tudi legendarna voditeljica z javnostjo delila trenutek, v katerem je spoznala, da nikoli ne želi biti soproga. Ta je nastopil, ko jo je dolgoletni partner Stedman Graham zaprosil za roko.

Kot je povedala Oprah, si je tedaj priznala, da ji dejstvo, da se nekdo želi z njo poročiti, zelo laska, iskrene želje po zakonu pa nikoli ni občutila. S Stedmanom sta se zato odločila, da bosta s poroko še malo počakala, a kasneje nikoli več nista govorila o tem.

"Pomislila sem: za vraga, se moram res sedaj poročiti? Dojela sem, da tega nočem, saj tako nikakor ne bi mogla živeti življenja, ki sem ga ustvarila zase. Nisem dovolj tradicionalna za zakon. Če bi se poročila, bi se po mojem mnenju kmalu tudi razšla," je zaključila voditeljica.

Šola, imenovana ločitev

Nekatere slavne dame so negativno stališče do zakona oblikovale po ločitvi. Igralka Diane Kruger in igralec Guillaume Canet sta bila poročena od leta 2001 do 2006.

Kot je po koncu zakona povedala Diane, se je njuna skupna pot končala zaradi prenatrpanih urnikov in dodala, da se nikoli več ne bo nekomu tako resno zavezala.

"Verjamem v predanost, ki se oblikuje v srcu. Ni pa papirja, ki bi nekoga lahko prepričal ali celo prisili, da bi ostal v zakonu," je povedala 41-leta igralka.

Z njo se strinja tudi 70-letna Susan Sarandon, ki je bila v letih od 1967 do 1979 poročena z igralcem Chrisom Sarandonom.

"Po koncu prvega zakona se nikoli več nisem poročila. Naučila sem se, da so razmerja kot organizmi, ki se morajo spreminjati in rasti, ne moreš pa jih pripeljati do določene stopnje ter jih na njih zadržati," je v enem od intervjujev povedala Susan.

Po ločitvi je bila do leta 2009 v 23-letnem razmerji s Timom Robbinsonom in na vprašanje, zakaj se ne poročita je vselej postregla z enakim odgovorom: "Prepričana sem, da bi se začela jemati kot sama po sebi umevna."

Njena kolegica, Diane Keaton, izkušenj z ločitvijo nima, prav tako ne z zakonom, saj kljub večjim intimnim zvezam nikoli ni rekla da.

Priznava, da občuduje ljudi, ki lahko celo življenje preživijo ob eni in isti osebi, ona pa tega ne bi zmogla: "Menim, da moje življenje polno tudi brez zakona. V njem bi morala sprejemati preveč kompromisov in tega si nikoli nisem želela."

Avtorica: M. FL.
Foto: Getty Images


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)