30.10.2015 ob 12:30
Pivo krepi imunski sistem in kosti, ščiti ledvice in še veliko več. A le, če ga uživamo zmerno, kar za ženske pomeni trije decilitri na dan. Zakaj je dobro?
Že slediš Mični na Facebooku?
Preprečuje ledvične kamne. Več raziskav je pokazalo, da ne glede na to, katero pivo boste izbrali, z njim lahko tveganje za pojav ledvičnih kamnov zmanjšate za 40 odstotkov.
Za zdrave kosti. V pivu se nahajajo številni vitamini in minerali, med drugim silicij. Povišana raven tega v telesu pa pripomore k večji gostoti kosti in tako varuje pred osteoporozo.
Znižuje tveganje za diabetes. Ena od prednosti piva za zdravje je pomoč pri preprečevanju diabetesa tipa dve in pri pospeševanju presnove maščob. Pivo namreč spodbuja nastajanje žolča, s tem pa spodbuja razgradnjo maščob v telesu.
Znižuje holesterol. Če imate povišano raven holesterola v krvi, si vsak dan privoščite kozarec piva. Zaradi v njem prisotnih vlaknin bo v krvi znižal količino slabega holesterola.
Znižuje krvni tlak. Morda se sliši nenavadno, a pivo pomaga pri uravnavanju, natančneje pri zniževanju krvnega tlaka.
Premaguje okužbe. V pivu so prisotne sestavine, ki premagujejo različne okužbe v telesu. Kozarec piva na dan okrepi odpornost in organizmu pomaga telesu pri okrevanju ob virusnih okužbah.
Premaguje stres. Njegove sestavine delujejo na centre v možganih, ki sproščajo stresne hormone. Pod njihovim vplivom se količina teh zmanjša in občutke stresa prežene umirjenost.
V borbi z rakom. V pivu je veliko zdravju koristnih snovi, med drugim ksantohumol. Gre za močan antioksidant, ki zaviralno vpliva na kancerogene proteine ter tako varuje pred nekaterimi oblikami raka.
Seveda vse to le ob kozarčku na dan.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar