Za boljše počutje: bosi po travi!

Občutek mehke trave pod nogami organizem navda s prepotrebno energijo.

5.5.2015 ob 12:00

shutterstock_202638607.jpg

Kdaj ste nazadnje hodili bosi? Če bi se zavedali vsaj nekaterih pozitivnih učinkov hoje brez obuvala, bi čevlje morda večkrat pustili doma! Zdaj, ko je vse topleje, to lahko storite.

Sprehodi ali tekanje z bosimi nogami namreč niso priporočljivi le za otroke in razvoj njihovih stopal, blagodejno delujejo tudi na odrasle, zlasti če si boste sprehod brez obuval privoščili na travniku v poletnem jutru!

Svežina ves dan. Jutranji sprehod po travi z bosimi nogami ohlaja organizem in mu preko vsega dneva pomaga uravnavati telesno temperaturo. Učinek, ki je v vročih dneh nadvse dobrodošel!

Učinkovita sprostitev. Hoja z bosimi nogami vpliva na prekrvitev telesa, saj pospešuje krvni obtok. Občutek mehke trave pod nogami pa nudi svojevrstno sprostitev in organizem navda z energijo za lažje premagovanje vsakodnevnih preizkušenj.

Za dober vid. Znano je, da zelena barva vpliva blagodejno na oči, saj se ob pogledu nanjo spočijejo. Poleg tega je očesni živčni sistem tesno povezan z nekaterimi predeli stopal. Hoja brez obuvala deluje nanje kot masaža, s tem pa se sproščajo očesni živci in tako pripomorejo k boljšemu vidu.

Za konec pa še to: Hoja brez čevljev spodbudno vpliva na vitalne funkcije našega organizma. Krepila naj bi imunski sistem, pomagala pri premagovanju utrujenosti in lajšanju stresa, delovala naj bi celo protibolečinsko in protivnetno, izboljševala delovanje limfnega sistema ter pospeševala presnovo in razstrupljanje organizma.

Ne verjamete? Vseeno je vredno poskusiti! Izgubiti ne morete ničesar, mnogo pa lahko pridobite. Če ne drugega, vsaj pristen stik z naravo!

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)