"To je bila zame najhujša preizkušnja." Beyonce in druge zvezdnice odkrito o spontanem splavu

Travmatična izkušnja s spontanim splavom ni redka in ne sramotna, kar s svojimi izjavami dokazujejo svetovne zvezdnice, ki so jo okusile na lastni koži.

31.1.2019 ob 4:55

beyonce.jpg

Spontani splav za seboj pusti globoke rane in prinaša travmatično izkušnjo. Res je, da to ni tolažba, a vsaka, ki se z njim sooča, bi se morala zavedati, da ni sama. Kot so zapisali v ameriškem združenju porodničarjev in ginekologov, se namreč kar vsaka deseta nosečnost konča s spontanim splavom.

Da pri tem dame s svetovne estrade niso izvzete, dokazujejo izpovedi zvezdnic, ki so to neljubo izkušnjo okusile na lastni koži in v podporo vsem, ki jih je doletela enaka usoda povedale, kaj so ob tem doživljale. Njihove izjave je zbral Insider.

Beyonce je pred rojstvom prvega otroka utrpela spontani splav

Leta 2013 je v intervjuju pri Oprah povedala, da je pred rojstvom prve hčerke Blue Ivy doživela spontani splav.

"Tedaj sem spoznala veliko parov s podobno izkušnjo in ti so postali pomemben del moje zgodbe. Eden od razlogov, zakaj v javnosti nisem govorila o nosečnost je bila bojazen, da ne bo šlo vse po načrtih. A moja ožja družina je vedela, da pričakujeva. In po splavu je bilo za vse težko. Zelo težko. Zlahka lahko rečem, da je bila to zame najhujša življenska preizkušnja. Zdelo se mi je, da nisem razočarala le sebe in očeta otroka, temveč vse, ki me imajo iskreno radi."


Shay Michelle je na Instagramu razkrila, da je spontani splav doživela lani

Zvezdnica serije Ljubke lažnivke (Pretty Little Liars), je lanskega leta na Instagramu delila žalostno zgodbo: doživela je spontani splav.

"Vsak se v življenju sooča z izzivi ter žalostnimi izkušnjami in včasih je njihove posledice mogoče omiliti tudi z družabnimi mediji. Ko sem po objavi svoje tragične izkušnje na Instagramu videla, koliko mojih oboževalcev me razume, podpira in sočustvuje z mano, sem se v najbolj temnih dneh v resnici počutila bolje. Vedela sem, da nisem sama, hkrati sem prepričana, da sem vsaj kanček tolažbe nudila vsem, ki so se znašle v podobni zgodbi," je tedaj povedala igralka.


Sharon Stone se je po treh spontanih splavih odločila za posvojitev

Kot je za AARP povedala Sharon Stone, se je po treh spontanih splavih v drugem tromesečjih nosečnosti skupaj s soprogom odločila za posvojitev sina Roana.

"Pri zadnjem splavu sem bila 36 ur ur v porodni sobi. Bila sem še v bolnišnici, ko naju je klical posvojitveni odvetnik ter nama povedal, da lahko posvojiva dečka. Tedaj nisva več imela pomislekov."

sharon_stone_portret_micna.jpg

Michelle Obama je razkrila, da sta bili obe hčerki spočeti z umetno oploditvijo

V intervjuju za ABC News je nekdanja prva dama ZDA povedala, da je pred prvim porodom utrpela spontani splav in da sta njeni hčerki Sasha in Malia nastali z umetno oploditvijo:

"Po splavu sem se počutila sama, osamljena. Zdelo se mi je, da sem poraženka. Ni se mi niti sanjalo, kako pogosti so v resnici spontani splavi, saj o njih nihče ne govori. S soprogom sva tedaj preživljala težke čase, samo sedela sva v bolečini. Bila sva zlomljena."


Nicole Kidman se je po več neuspelih nosečnostih odločila za posvojitev

Leta 2007 je za Marie Claire povedala, da sta se z bivšim soprogom Tomom Cruisom dvakrat soočila s spontanim splavom, nato pa sta se odločila za posvojitev.

"Spontani splavi so bili zame zelo travmatična izkušnja. A vedela sem, da jo bom lažje prebolela, če bom o njej spregovorila, kot če bi jo zadržala zase."

nicole_kidman_portret_micna.jpg

Whitney Houston je o splavu spregovorila leta 1993

Že pokojna pevka in igralka je leta 1993 v intervjuju z Barbaro Walters zaupala, da je spontani splav doživela med snemanjem filma Telesni stražar.

"Bilo je zelo boleče. Čustveno in fizično," je tedaj povedala. "Že naslednji dan sem bila znova na snemanju. Bilo je težko, a leto za tem sem rodila Bobbi Kristino in to je bila zame največja sreča."


Brooke Shields je spontani splav doživela po umetni oploditvi

Legendarna Brooke je izkušnjo s tragično končano nosečnostjo leta 2003 opisala v intervjuju za People. Tedaj je povedala, da je po umetni oploditvi zaradi zdravstvenih zapletov doživela spontani splav.

"Bila sva sesuta. Mislila sem, da je močna želja po otroku dovolj, da se nama bo uresničila. Nikoli ne bom našla vseh odgovorov, zakaj je do tega prišlo, a sedaj vem, da je velika razlika med želeti si otroka in postati mama."

brooke_shields_portret_micna.jpg

Tudi Lily Allen je izgubila otroka

Pevka in tekstopiska Lily Allen je prav tako javnosti zaupala izkušnjo s spontanim splavom. Leta 2015 je na Twitterju objavila post, kjer je pojasnila, da je pesem Something's Not Right posvečena njenemu mrtvorojenemu sinu.

"Pred petimi leti so me sprejeli v bolnišnico. Štiri dni kasneje sem rodila čudovitega fantka, ki pa na žalost ni preživel. Ni v moji naravi, da bi o tem govorila v javnosti, zato sem mu v spomin napisala pesem."


Mariah Carey je spontani splav doživela med prvo nosečnostjo

Leta 2010 je za Access Hollywood spregovorila o nesrečni izgubi otroka s prvim možem Nickom Cannonom. "Za oba je bil to velik šok in težko sva se prebijala skozi izkušnjo. O njej nisem mogla govoriti z nikomer. Ni bilo lahko."

mariah_carey_portret_micna.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters

Preberite še: 7 stvari, ki jih moški in ženske lahko storijo za boljšo plodnost ali pa Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja

Priporočamo tudi: Tako čudovito so prenovili hišo na italijanskem otoku Elba (FOTO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)