Tega se v hotelih ne dotikajte!

Hotelske sobe do mnogim začasni dom, zato niso tako čiste, kot je videti na prvi pogled.

4.1.2016 ob 2:00

shutterstock_147500978.jpg

Hoteli včasih predstavljajo prijetno počitnikovanje, spet drugič bivanje v njih pomeni nujno zlo. Hotelske sobe pa so lahko, čeprav so na videz še tako prijetne in urejene, vir različnih okužb. Da bi se pred njimi zaščitili in se z dopusta ali poslovnega potovanja vrnili zdravi, se nekaterih stvari v njih raje ne dotikajte. Ali pa z njimi ravnajte resnično previdno. Poglejte nekaj najbolj kritičnih.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Senčilo za svetilke. Za tiste, ki so postavljene na nočnih omaricah in dopolnjujejo videz prostora. Običajno so iz tekstila in čeprav vas še tako mika, da bi se jih dotaknili, raje tega ne storite. Ne glede na to, kako čista in urejena je soba, se svetilk ne čisti redno. Prav tako tudi po vsakem pritisku stikala roke umijte ali dezinficirajte s čistilnimi robčki. 


Ne spreglejte še članka Bolezenske pasti, ki prežijo na vas na letalih.

Daljinski upravljalec. Saj veste, oprhani skočite na posteljo in vzamete ga v roke. S tem pa še nešteto na njem prisotnih bakteriji, ki so jih tja prinesli gostje pred vami. Seveda se vam ni potrebno odpovedati televiziji, preden pa na njej poiščete nekaj, kar bi vam bilo všeč, daljnski upravljalec očistite z robčki z učinkom dezinfekcije, ki ste jih prinesli s seboj.

Vzglavniki. Upamo, da vam ne bomo zamorili spanca, a vzglavniki v hotelskih sobah so resnično lahko zelo umazani. Vprašanje je namreč, kdaj so bili nazadnje oprani, kaj šele dezinficirani. Zato ne preseneča, da vse več hotelskih gostov s seboj prinese svoje. Če nimate dovolj prostora v prtljagi, si prinesite vsaj svojo prevleko. 

shutterstock_142445569.jpg

Kavč. Kavči in oblazinjeni stoli v hotelskih sobah so prav tako polni umazanije. Gostje ne samo, da na njih sedijo, pač pa nanje odlagajo tudi prtljago. Preden se zato usedete nanje, jih pokrijte z brisačo ali drugim pregrinjalom. Zlasti to velja za poletne mesece. 

Kozarec za vodo. Čeprav v nekaterih hotelih kozarce dezinficirajo in jih spravijo v vrečke, jih v drugih zgolj pomijejo in vrnejo na staro mesto. Če vaš kozarec, ki vas je pričakal v kopalnici, ni v vrečki, raje uporabljajte plastične in jih po uporabi odvrzite v smeti.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)