Teden japonskega filma v Kinu Bežigrad

Japonski filmi so resnično čudoviti, zato priporočamo ogled vsaj enega!

20.10.2019 ob 5:30 | Foto: Imdb | Avtor: Da. M.

Teden japonskega filma v Kinu Bežigrad

Že četrto leto zapored bo Kino Bežigrad v sodelovanju z Japonskim veleposlaništvom v Ljubljani deželo vzhajajočega sonca, oddaljeno Japonsko, pripeljali za Bežigrad.

Od 21. do 25. oktobra boste lahko brezplačno spoznali s štirimi predstavniki japonske filmske produkcije, ki vas bodo popeljali na daljni vzhod. Filmi Drhteče koprnenje, Usoda: Zgodba iz Kamakure, Vrt umetnika morija in Mešane dvojice, ki bodo predvajani ob 17.00 s slovenskimi podnapisi, bodo jasno prikazali skrivnostno lepo državo, ki se v svojem tradicionalnem načinu življenja pomembno prepleta z novodobnimi elementi današnje družbe.

Vstop na vse projekcije je prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete le fizično na blagajni Kina Bežigrad. V kolikor si želite svojo vstopnico zagotoviti preko spletnega sistema Kina Bežigrad, je cena vstopnice 1 evro. 

DRHTEČE KOPRNENJE (Tremble All You Want) – 21. 10. OB 17.00

Yoshiko, junakinja ogrožene vrste sanjačev že deset let goji neuslišano ljubezen do Ichimiye, sošolca iz srednje šole. Boječ se realnosti razpleta med fantazijo in resničnostjo in se stežka išče. V lastnih očeh živahna, za druge pa dolgočasna, je prava junakinja prave sodobne romantične komedije. 

USODA: ZGODBA IN KAMAKURE (Destiny: The Tale of Kamakura) – 22. 10. OB 17.00

Ko se mlada Akiko poroči s skrivnostnim romanopiscem Masakazujem Isshikijem in se z njim preseli v Kamakuro, postane njeno življenje stalni vir čudes. Preprost sprehod skozi mesto jo popelje v stik z nadnaravnimi bitji, kot so goblini, duhovi in ne-zelo-strašljive Matilde. Akiko kmalu ugotovi, da je Kamakura kraj, kjer naravno in nadnaravno sobivata v sožitju …

VRT UMETNIKA MORIJA (Mori, the Artist's Habitat) – 24. 10. OB 17.00

V svojem vrtu poležava med grmički in drevesi ter opazuje delovne mravlje. Bradati 94-letni mož je Morikazu Kumagai, znan tudi kot slikar Mori. Večino dneva preživi tako, da opazuje svoj vrt in življenje v njem, ki ga nato prenese na svoje slike, njegova žena pa se ukvarja z različnimi obiskovalci. Mori in Hideko živita v miru, obkrožena s stvarmi, ki jih imata rada, dokler se gradbeni investitor ne odloči, da bo poleg njiju zgradil stanovanjsko hišo, kar ogrozi njuno rajsko zatočišče. 

MEŠANE DVOJICE (Mix!) – 25. 10. OB 17.00 

Tamako Tomita je veljala za čudežnega otroka namiznega tenisa. Pod nadzorom matere je v mladosti trenirala po strogem programu, po materini smrti pa je ta šport opustila in se odločila, da bo živela normalno življenje. Tamako se z zlomljenim srcem vrne v svoj rodni kraj, kjer najde razpadajoči namiznoteniški klub svoje matere in se odloči, da ga obudi. 

Preberite še: Tu je napovednik filma, ki bo Renée Zellweger morda prinesel oskarja (video)

Morda vas zanima tudi: To je prvi trailer filma o televizijskem spolnem škandalu, ki je pretresel Ameriko


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)