Štiri odlične igre, ki na morju kratkočasijo otroke

Krepijo športnega duha in sodelovanje, pa še dolgčas preganjajo.

11.8.2021 ob 5:10 | Foto: Gettyimages | Avtor: A. J. (Baldrijanko, priloga Slovenskih novic)

Štiri odlične igre, ki na morju kratkočasijo otroke

Otroci se na plaži pogosto sami zberejo v skupine podobnih starosti in kaj je lepšega kot prebiti led z igrami, ki krepijo športnega duha in medsebojno sodelovanje. Poiskali smo nekaj takšnih, v katerih bodo uživali tako majhni kot malce večji otroci.

Napolnite vedro

Potrebujete dve skupini ter za vsako dve vedri in plastičen kozarec. Otroci naj se posedejo v dve ravni vrsti. Pred vsako vrsto postavite vedro z morsko vodo. Otroci naj sedijo tako, da vsi razen zadnjega gledajo v smer polnega vedra. Zadnji naj bo obrnjen v nasprotno smer, predenj pa položimo prazno vedro. Prvi igralec dobi prazen kozarec, ki ga mora potopiti v vedro z vodo, nato pa polnega nad glavo, ne da bi se oziral, podati otroku za seboj.

Drugi otrok poda kozarec tretjemu in tako dalje vse do zadnjega igralca, ki mora vsebino zliti v prazno vedro. Prazen kozarec poda nazaj tako, da pride do prvega igralca. Igre je konec, ko je zadnje vedro polno vode, sprednje pa prazno. Skupina, ki ji prvi uspe napolniti prazno vedro, je zmagovalka. Za še bolj zanimivo tekmo imajo lahko tekmovalci z ruto zavezane oči.

Kdo se boji morskega psa?

Gre za morsko različico igre kdo se boji črnega moža. Najprej v plitvem morju določimo območje, kjer bo potekala igra. Na eno stran igralnega polja postavimo igralca, ki bo imel vlogo morskega psa. Na drugo stran polja (razdalja med igralci je lahko daljša ali krajša, odvisno od starosti otrok) v vrsto postavimo ribice.

Morski pes zavpije: »Kdo se boji morskega psa?« Ribice zavpijejo: »Nihče.« Ko to storijo, se poženejo drug proti drugemu – ribice se trudijo priti do točke, kjer je prej stal morski pes, morski pes pa se čez vodo prebija tja, kjer so prej stale ribice. Med prebijanjem z ene strani na drugo se morski pes trudi ujeti čim več ribic. Tiste, ki jih ujame, ga primejo za roke in še same postanejo morski psi.

Neujete ribice se postavijo v vrsto na stran polja, na kateri je prej stal morski pes. Igra se konča, ko morski pes polovi vse ribice razen ene. Ta je zmagovalka in v naslednji igri postane morski pes.

Kdo se boji morskega psa?

S kolebnico

Za vsakega otroka potrebujete en plastični kozarec (najbolje pollitrski) in kolebnico. Dva vrtita kolebnico, eden skače, pri čemer ima v roki kozarec, poln vode. Tisti, ki skače, se mora truditi, da bi v kozarcu obdržal čim več vode.

Ko naredi npr. pet skokov, kozarec odloži na tla. Za njim skače drugi otrok, ki naredi enako, nato tretji itd. Na koncu preverimo, kateremu je uspelo v kozarcu obdržati največ vode. Tisti je zmagovalec.

Vodni boji

Ena najbolj preprostih in priljubljenih iger ob morju so vodni boji. Otroci z različnimi igračami, vedri, kozarci ali pa kar z rokami škropijo drug drugega.

Preberite še: Najlepši foto kotički na najbolj priljubljenih turističnih hrvaških destinacijah

Morda vas zanima tudi: Ustvarjamo z otroki: Papirnate jadrnice


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)