Stevardese opozarjajo: Na letalih nikoli ne pijte tega

Ne glede na to, kam in s kom letite, obstaja pijača, ki je na letalu ni pametno naročiti.

15.6.2019 ob 3:52

pijaca_letalo_micna.jpg

Pred letom vam zadiši opojna pijača. Nič narobe, če si jo privoščite (samo eno), a pozor: obstaja napitek, ki ga na letalu ne bi smeli naročiti za nobeno ceno. Kabinsko osebje je namreč delilo večini neznano skrivnost in tako krepčanje med letom postavilo v povsem drugačno luč.

Takole njihova priporočila povzema Insider:

"Posadka na letalu nikoli ne pije vroče vode, ne kave in ne čaja. Kajti vsako osmo letalo ne dosega standardov, ki naj bi zagotavljali neoporečno vodo, ki se pri pripravi vročih napitkov uporablja."

Normative določa Agencija za zaščito okolja (Environmental Protection Agency), vendar so pravila, ki veljajo danes, stara več kot 15 let.

Ta sicer določajo, kako pogosto je treba preverjati, prazniti in čistiti zalogovnike vode na letalih, a glede na opažanja članov posadk niso zgolj zastarela, prav tako jim letalske družbe pogosto ne sledijo.

In ker še kabinsko osebje ne ve natančno, kako pogosto se zalogovnike v resnici čisti, je dvom v oporečnost vode v njih več kot upravičen. Da skrb ni iz trte zvita, dokazuje tudi leta 2013 opravljena raziskava, med katero se je izkazalo, da je na vsakem osmem letalu v vodi, ki je namenjena pripravi vročih pijač in splakovanju stranišč, ogromno bakteriji.

Ko boste torej naslednjič videli pilota ali stevardeso, kako pred letom na letališču pije kavo, se ne boste več spraševali, zakaj si je raje ne privošči na letalu.

Kaj pa hladna voda? To vam postrežejo iz plastenk, zato je neoporečna. Torej kozarec vode naj bo, s čajem ali kavo pa počakajte na pristanek.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Na letalu: Kaj je najbolj umazano ali pa: Sedem stvari, s katerimi med poleti nervirate sopotnike

Priporočamo tudi: Vsak teden pojemo za kreditno kartico mikroplastike


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)