Sedem stvari, s katerimi med poletom nervirate sopotnike

Ne bodite ravno vi "tisti".

11.9.2017 ob 8:40

letalo.jpg

Razumljivo, potovanja z letalom so lahko stresna, a kljub temu se med njimi ni treba obnašati kot bedak. Ko boste torej naslednjič poleteli pod nebo, se izognite nekaterim nadležnim početjem, s katerimi svoje sopotnike spravljate v obup.

Več uporabnih napotkov najdete na Facebooku.

Pretiravanje s pijačo

Kozarček, dva vina ali koktejla je sprejemljiva količina, a nikar ne prekoračite meje. Opijanje med poletom tako za vas, kot za druge ni dobra ideja in zagotovo ne bo srečno končalo.

Opazovanje sopotnika, ki se muči s prtljago

Ne bodite neotesani. Če se nekdo muči svojo prtljago strpati v predal nad vašim sedežem, mu, če ste tega zmožni, priskočite na pomoč. Ne samo, ker se to spodobi, temveč boste tako končno lahko koristno uporabili mišice, ki jih krepite z vsakodnevno vadbo.

Vsiljevanje pogovora

Če je druga stran nanj pripravljena, čudovito. Zlasti na dolgih letih je družba dobrodošla. A če je potnik ob vas vidno nezainteresiran za pogovor, ne bodite vsiljivi (saj veste, če bere, skoraj spi ali posluša glasbo). V tem primeru ga pustite pri miru.

Spreminjanje naklona naslonjala

Seveda se imate pravico namestiti udobno in naslonjalo potisniti nekoliko nazaj, a pri tem, ko spreminjate naklon, bodite previdni in obzirni. Namesto, da ga agresivno potisnete nazaj, se najprej prepričajte, da bo potnik za vami še vedno imel dovolj prostora, predvsem pa, da medtem, ko se vi nameščate, nima na pladnju pred seboj hrane in pijače, ki bi pristali v njegovem naročju.

Igranje z elektronskimi igračkami brez slušalk

Pa naj se igrate sami ali vaš mladež. Razumemo, dolgčas vam (jim) je, a s tem se ni treba ukvarjati vsem, ki vam na letalu delajo družbo.

Nesramnost do osebja

Pomislite, ukvarjati se morajo z vsemi potniki, ne samo z vami. Najmanj, kar lahko storite je, da jim ne otežujete dela. Zato ubogajte njihove napotke, uporabljajte besedi prosim in hvala ter ne bodite vendar prezahtevni. To res ni tako težko.

Krepčanje s hrano močnega vonja

Obstaja pravi čas za sendvič s tuno. In ta tedaj, ko sedite v letalu, kjer je na majhnem prostoru ogromno ljudi, pač ni. Naj bo vaša malica, ki ste jo pripravili doma, čim bolj nevtralnega vonja. Sopotniki vam bodo hvaležni.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)