Kako izbira sedeža na letalu razkriva vaš značaj

Kje najraje sedijo sebični in kje družabni.

6.4.2018 ob 10:20

sedez_micna.jpg

Vsak, ki večkrat potuje z letalom, ima svoje navade. Denimo kozarec vina po vzletu, grizljanje prigrizka, spalna očala med poletom. A vendar, najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na kvaliteto potovanja je sedež, natančneje, položaj tega.

Tisti pri oknu je čudovit, saj ponuja odličen razgled, hkrati se lahko med poletom naslonite ob okno. 

Sedež ob prehodu ima prav tako svoje prednosti: pred odhodom na stranišče ni treba nikogar prositi, naj umakne noge in kadarkoli lahko sežete po svoji ročni prtljagi ter iz nje vzamete prigrizek.

Ozadje zgodbe

Dve britanski psihologinji pa zatrjujeta, da izbira sedeža pri oknu ali na prehodu ni samo stvar udobja, temveč razkriva tudi vaš značaj.

Kot sta povedali v pogovoru za The Telegraph, so potniki, ki izbirajo sedeže ob oknu, praviloma po naravi bolj sebični, oni, ki najraje sedijo ob prehodu, pa bolj družabni ter pripravljeni na druženje.

Becky Spelman, glavna psihologinja na zasebni terapevtski kliniki v Londonu, pojasnjuje: "Potniki, ki prisegajo na sedeže ob oknu, imajo radi vse pod nadzorom in se pri doseganju ciljev ne ozirajo na čustva ter potrebe drugih, so razdražljivi ter največkrat ne ravno prijetna družba."

Vedenjska psihologinja Jo Hemmings se s kolegico strinja in dodaja: "Potniki, ki najraje sedijo na prehodu so družabnejši, prijetnejši, zgovornejši, nemirnejši in le redko prespijo polete. Potovanje namreč izkoristijo za navezovanje stikov."

Nič pa nista povedali o tistih, ki so na sredinskem sedežu. Morda zato, ker na njem najbrž nihče ne sedi po lastni volji.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)