Poglejte svoj mezinec in razberite vaš značaj

Najmanjši prst veliko pove o vas in o ljudeh, ki so vam blizu.

26.10.2018 ob 3:25

mezinec_prsti_roka_prerokba.jpg

Iztegnite prste in s spodnje strani roke poglejte, kakšen je vaš mezinec. Natančneje, kakšen je glede na prstanec. Verjeli ali ne, najkrajši prst razkriva značaj, odkriva kakšna so vaša nagnjenja in kakšni so ljudje, s katerimi se pogosto družite.

Glede na to, kakšen je mezinec v primerjavi s prstancem je mogoče določiti tri osnovne tipe: A, B in C.

PRSTI_KOLAZ_mezinec_roke.jpg

Za tip A je značilno, da vrh mezinca sega tik do zadnjega členka prstanca. 

To so ljudje, ki so zelo odprti in brez težav kažejo svoje občutke. So izjemno čustveni in ko se z nekom zbližajo, zelo skrbni. Prezirajo laži, hinavščino, zahrbtnost ter nepoštenost. 

Včasih so nekoliko arogantni in ekscentrični, a tisti, ki jih dobro poznajo vedo, da imajo veliko srce in radi pomagajo. 

Vse naloge vestno opravljajo in jih zaključijo, četudi jim niso vedno po volji. Radi se smejijo, po naravi so veseli in v vsaki stvari najdejo pozitivno, ter veselo plat. Do ljudi, ki jih ne poznajo so nekoliko hladni, do tistih, ki so jim blizu pa topli, skrbni ter odkriti.

Tip B: Vrh mezinca sega nad zadnji členek prstanca.

Posamezniki v tej skupini so le redko pobudniki in vodje, raje pobudam sledijo. Redko denimo k nekomu, ki ga ne poznajo, pristopijo prvi. So zelo predani in vestni. Ko se zaljubijo, partnerju posvečajo vso pozornost in je vedno v njihovih mislih. Po duši so nežni, čeprav na prvi pogled ne dajajo takšnega vtisa. 

Tisti, ki jih ne poznajo dobro, si o njih pogosto ustvarijo napačno sliko, saj neznancem ne pokažejo pravega jaza. To je njihova obramba pred zunanjim svetom. Včasih se pretvarjajo, da določenih stvari ne poznajo. Samo zato, da bi zaščitili čustva tistih, ki so jim blizu.

So vztrajni in nikoli dela ne pustijo na pol končanega. So sanjači z bujno domišljijo, verjamejo v sorodno dušo, s katero bi šli skozi življenje. Najbolj se bojijo, da bi jih kdo prizadel in so sposobni skrivati svoja čustva ne glede na to, s kakšno silo ta vrejo v njih.

Tip C: pri njih se mezinec zaključi pod zadnjim členkom kazalca.

Ti zlahka pozabijo na vse, kar jih v življenju živcira in spravlja v slabo voljo. Ne marajo nepoznanih situaciji in niso najbolj srečni, kadar so se primorani soočati z nečim novim. Cenijo mišljenje drugih, čeprav jih včasih nadvlada ego. Zlasti, kadar pride do spora. Pa vendar se znajo opravičiti in priznati svoje napake, prav to je njihova največja kvaliteta.

Nekoliko so zaprti vase in neradi govorijo o svojih težavah. Dobro vedo, česa si želijo in kaj imajo radi, prav tako pa tudi, česa ne marajo. Cenijo ljudi, ki jim verjamejo in zaupajo v njihove sposobnosti ter prezirajo tiste, ki dvomijo vanje, so zapisali na portalu mysticalraven.com.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock, Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)