Slika, ki odkriva, kakšni ste in kako razmišljate

S pomočjo na prvi pogled nenavadne podobe odkrite svoj pravi jaz.

21.6.2017 ob 8:00 | Foto: Theearthchild.co.za | Avtor: M. FL.

mozgani.jpg

Najbrž ste se ob pogledu na sliko pred vami vprašali, kakšen je njen smisel. Na prvi pogled na njej res ni videti ničesar. A še enkrat se zazrite v podobo, ki je v bistvu sestavljena iz več fotografij. Ko boste nekaj časa gledali vanjo, se bo pred vašimi očmi pojavila žival. Katera bo prva skočila iz slike, pa je odvisno od vašega značaja, so zapisali na portalu Theearthchild.co.za , kjer so objavili zanimiv test in dodali, da ta zgovorno priča o tem, kako delujejo vaši možgani.

Na kaj morate biti pozorni:

  • Na to, katero žival najprej opazite.
  • Na to, kako hitro opazite druge živali in katere so te.
  • Na to, koliko živali na sliki sploh uspete opaziti.

Kaj to pomeni?

Žival, ki jo najprej uzrete, vam ponuja vpogled v vaše značajske lastnosti. Poglejte, kakšni ste, če najprej opazite ptico, konja, medveda, račke ali katero od drugih sedmih, v sliki skritih podob.

Ptica: ste ekspresivni, optimistični in odprti.

Rak: če najprej uzrete raka, ste izjemno pozitivna oseba z odličnim smislom za humor.

Ptica in rak: ljudje, ki hkrati opazijo ptico in raka ali se jima podobi izluščita v kratkem razmiku, so zelo čustveni in občutljivi.

Konj: konj se praviloma najprej pokaže ljudem, ki so neodvisni in svobodnega duha.

Delfin: če najprej opazite delfina, ste kreativna oseba z izrazito umetniško žilico.

Račke: to podobo je težko najti. Če ste jo opazili prvo, ste natančna, zadržana in oseba z močno koncentracijo.

Medved: če najprej opazite medveda, ste rojeni vodja z močno osebnostjo.

Kuža: v kolikor ste najprej opazili kužka, ste prijazna in skrbna oseba.

Naslednji korak

Tako, odkrili ste osnovno značajsko potezo. Vaša podzavest je namreč najprej prepoznala žival, ki odraža vaš karakter. Gre za primer konvergentnega razmišljana. Pri njem so vse misli usmerjene k iskanju ene same rešitve problema ter temelji na instinktih, preferencah in odraža ponotranjena prepričanja.

Druga vaja, ki jo ta podoba omogoča pa odkriva, kako v resnici razmišljate. V svojem delu Thinking Styles (Vzroci razmišljanja) je psiholog Robert Sternberg zapisal, da ljudje ne razmišljajo po enakih vzorcih, prav način razmišljanja pa vpliva na to, kako se učijo, kako delajo in kako se obnašajo v družbi.

To, kako hitro uspete prepoznati druge živali (če sploh) razkriva vaše mentalne sposobnosti in miselne vzorce. Medtem, ko podoba živali, ki jo vidite najprej razkriva vaš značaj, prepoznavanje drugih podob razkriva vaše miselne poti.

Ptica in rak: to zahteva prepoznavanje kontrastov. Če zlahka opazite oba, vaši možgani zelo hitro predelujejo informacije ter brez težav odkrivajo povezave in vzorce.

Konj: konja je težje opaziti. Če ga hitro najdete, ste globoki, ne marate površnosti, iščete ozadja, ste intuitivni.

Delfin: delfina opazijo le tisti, ki združujejo različne oblike razmišljanja. V kolikor ga opazite za dominantno živaljo, ste kreativni, ekspresivni in se bolj opirate na desno polovico možganov.

Medved: medveda opazijo ljudje, ki vidijo gozd, ne opazijo pa dreves, torej vidijo veliko sliko in niso pozorni na podrobnosti.

Kaj če opazite vseh sedem živali?

Torej bolj, kot konvergentno, razmišljate divergentno. Se sliši zapleteno? V resnici ni. Divergentno razmišljanje je v bistvu ustvarjalno. Pri njem ne gre za iskanje ene rešitve, ampak odkrivanje čim večjih možnih zaključkov.

Če ste našli vsaj štiri živali, ste na dobri poti, da postanete divergentni mislec. Študije kažejo, da ima takšno razmišljanje številne prednosti. Divergentni misleci namreč lažje osvajajo nova znanja, hitreje najdejo rešitve, saj upoštevajo različne možnosti in so kreativnejši v vsakdanjem življenju.

Preberite še: Kitajski horoskop 2022: kaj pomeni tigrovo leto (+ napoved za tvoje znamenje)

Morda vas zanima tudi: Horoskop: negativna lastnost, ki se ji morate v 2022 odpovedati (glede na vaš znak)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)