Solo pobeg: idealen način spoznavanja same sebe

Potovanja v družbi so prijetna, a včasih bi morali nove svetove odkrivati sami.

20.6.2016 ob 12:00

punca_gore_download.jpg

Potovanja vedno prinašajo nove izkušnje. Odkrivanje tujih krajev ter kultur bogati. Res je sicer, da je pohajkovanje širom sveta v družbi prijetno. A če se boste izven meja poznanega kdaj podali sami, boste najbolj spoznali sebe ter odkrili lastnosti, za katere se vam ni niti sanjalo, da imate. To je en od razlogov, zakaj bi vsaka ženska kdaj morala potovati brez družbe. Poglejte si še druge, ki vas bodo zagotovo prepričali.

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Biti sama je včasih dobra stvar. Biti sam ne pomeni isto, kot biti osamljen. In prav kadar potujete po svetu sami, se bolj povežete s svojo notranjostjo, bolje spoznavate svoje občutke, odkrivate sposobnosti in ugotavljate, da se lahko zanesete nase ter da ste dovolj sposobni, da se vedno znajdete. Zato tudi sami v resnici nikoli niste osamljeni.

Intenzivneje spoznavate druge kulture. Tudi, kadar potujete v družbi ali s fantom spoznavate lokalno prebivalstvo, njihov način življenja, kulturo in navade. A nikoli tako intenzivno, kot kadar potujete sami. Tedaj ste se z njimi primorani bolj močno povezati.

Ste povsem samosvoji in samostojni. Na nikogar se ne morete naslanjati, iz takšnih in drugačnih zagat se morate reševati sami in tako vedno znova spoznavate, kako samostojni ste. 

Izkušnja je povsem osvobujoča. Čeprav imate svoje prijatelje, družino, partnerja radi, bi si včasih radi malce oddahnili od njih. Potovanje zgolj z nahrbtnikom na rami vam omogoča odmor, po katerem boste za pristne odnose, ki vas povezujejo z ljubimi ljudmi, še bolj hvaležni. 

Od nikogar niste odvisni. Nikomur se vam ni potrebno prilagajati, počnete, jeste, gledate, poslušate in odkrivate le tisto, kar si želite sami. 

Dobivate nove moči. Včasih so zadeve lahko malce strašljive, negotove in v vas zbujajo strah. A vendar tedaj, ko sami vse zagate premagate, v sebi začutite neizmerno moč. 

Veliko se naučite o novih kulturah. Kadar potujete sami, domačin na vas gledajo malce drugače, vas večkrat sprejmejo za svoje in tako bolje spoznavate njihov način razmišljanja ter življenja. 

punca_letalo.jpg

Bolj ste fleksibilni. Včasih se na potovanjih kaj zalomi, včasih bi želeli načrte spremeniti vi. Kakorkoli, nedvomno se je lažje prilagajati če ste sami, kot če potujete v družbi.

Lažje se je držati proračuna. Skušnjave, kot so romantične večerje, dragi hoteli ali neskončne zabave ne bodo tako mikavne, kot bi bile, če bi potovali v družbi ali v dvoje. 

Odpre se vam bo nov pogled nase in na svet. Po samostojnem potovanju se boste domov vrnili z novimi izkušnjami, z novim znanjem ter zlasti s spoznanjem, da za vas resnično ni nobenih ovir.

Avtorica: M. F.
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)