Šokantna zgodba o prevarantu s Tinderja (ženske oškodoval za kar 10 milijonov evrov)

Nov dokumentarni film Prevarant s Tinderja (The Tinder Swindler), ki ga je pred dnevi predstavil Netflix, je v veliko opozorilo vsem, ki prehitro zaupajo ljudem, ki jih spoznajo prek spleta.

10.2.2022 ob 9:21 | Foto: zajem zaslona, instagram | Avtor: Š. R.

Šokantna zgodba o prevarantu s Tinderja (ženske oškodoval za kar 10 milijonov evrov)

Dandanes si vsak želi nekoga spoznati nekje zunaj, v baru ali na kakšnem dogodku. Toda časi se spreminjajo in spoznavanje novih partnerjev se je v veliki meri preselilo na splet.

Toda tam na uporabnike preti mnogo pasti, dokumentarni film Prevarant s Tinderja (The Tinder Swindler), ki ga je pred dnevi predstavil Netflix, pa je v veliko opozorilo vsem, ki prehitro zaupajo ljudem, ki jih spoznajo prek spleta.

Gre za resnično zgodbo treh žensk, ki so ena za drugo spoznale Simona Levieva, milijonarja in sina Leva Levieva, uspešnega podjetnika, ki je znan kot »Kralj diamantov«.

Ko je Cecile, eno od treh žrtev njegov goljufij, povabil na prvi zmenek, sta šla v prestižni hotel Four Seasons, takoj po zmenku pa je s privatnim letalom z njim odletela na poslovno pot v Bolgarijo.

»Privatna letala, dragi avtomobili, izjemne zabave po vsem svetu. Kar se mi je zgodilo, je bilo kot v filmu. Toda v filmih so pogosto tudi barabe,« pripoveduje v dokumentarcu.

Preden nadaljujete z branjem, si oglejte napovednik:

Hitro za tem, ko sta postala par, ji je začel pripovedovati zgodbe o tem, da mora dokončati velik posel, kako je trgovanje z diamanti nevarno in da mu ves čas grozijo. Začeli so se zapleti z denarjem, ves čas jo je držal v šahu in strahu, da se mu bo nekaj zgodilo, zato je zanj jemala nova in nova posojila, on pa ji je seveda obljubljal, da ji bo denar povrnil.

Vzela kredit na 9 bankah

Tu se začne tudi zgodba drugega dekleta Pernille, ki je z njim, sicer le kot prijateljica, uživala na dragih zabavah Mykonosu, prav v času, ko je Cecile zanj jemala posojila in tudi - financirala njegov luksuz v Grčiji.

»Tega nisem občutila še nikdar v življenju. Da življenje nekoga drugega odvisno od mene,« je bila v strahu Norvežanka, ki si je posledično na kar devetih bankah izposodila kar 250.000 evrov.

Ko je začela zahtevati denar nazaj, se je do nje ohladil, dal ji je ček, ki pa ga ni mogla unovčiti in postal je drug človek. Tedaj so se začele grožnje. »Pazi se, vsaki akciji sledi reakcija,« ji je grozil, sama pa se je utapljala v dolgovih in brezizhodni situaciji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Tinder Swindler - Netflix (@thetinderswindlerntx)

Da je Leviev prevarant je začela sumiti Pernilla, ki mu je prav tako začela posojati denar, a naposled prišla do odkritja, da sploh ne gre za milijonarjevega sina, temveč da je vse skupaj izmišljeno.

Kot so ji pojasnili na policji, gre za profesionalca, ki izkorišča ženske in od njih iztrži na kupe denarja, tega pa porablja za luksuz z naslednjo.

Zadnja od treh deklet Ayleen je policiji pomagala, da so Levieva prijeli, še prej pa si prilastila kup njegovih luksuznih stvari, ki jih še danes prodaja na spletu.

Za goljufije žensk mu še niso sodili

Shimon Hayut, kakršno je pravo ime Izraelca, ki se je izdajal za Levieva, je bil za tem zaradi ponarejenih dokumentov obsojen le na 15 mesecev zaporne kazni, že po petih pa lahko odšel iz zapora in še danes živi na svobodi.

Še kar nekaj časa je bil aktiven tudi na družabnih omrežjih, nadaljeval z življenjskim slogom Simona Levieva, po izidu Netflixovega dokumentarca pa napovedal, da bo predstavil svojo plat zgodbe. A odtlej je njegov račun ukinjen.

Hayut je bil pred tem zaradi enakih goljufij že obsojen na Finskem, skupno pa naj bi ženske z vsega sveta oškodoval za kar 10 milijonov evrov. Dekleta iz filma posojila, ki so jih vzela zanj, še vedno odplačujejo.

Preberite še: To so bile v preteklem letu najbolj gledane serije (tudi mi priporočamo njihov ogled)

Morda vas zanima tudi: Pred revščino si ne zatiskamo oči, kadar jo gledamo na Netflixu (Piše Danaja Lorenčič)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)