Sobotni zajtrk: Sendvič z avokadom in poširanim jajcem

Nekaj drugačnega pred tradicionalnim velikonočnim zajtrkom.

31.3.2018 ob 4:45

zajtrk_micna.jpg

Jutri bo na vaši mizi nedvomno tradicionalni velikonočni zajtrk z vsem, kar sodi zraven. Zato naj bo ta danes malo drugačen, a prav tako okusen, nasiten in zdrav.

Svetujemo vam sendvič z avokadom in poširanim jajcem. Ne bo vas razočaral.

 

Sestavine za dva sendviča:

  • Dve jajci;
  • dve rezini polnozrnatega kruha;
  • ena tretjina avokada;
  • dve žlici naribanega parmezana;
  • sol in poper po okusu;
  • sveža zelišča (timijan, peteršilj, bazilika);
  • en paradižnik.

Priprava:

  • V večji posodi do vrelišča segrevajte vodo.
  • Vanjo postavite dve cedili tako, da bosta nameščeni na rob posode, med seboj ločeni, a povsem prekriti z vodo.
  • Ko voda zavre, znižajte temperaturo in v vsako cedilo previdno razbijte po eno jajce.
  • V vodi ju pustite nekaj minut (štiri minute za mehak rumenjak, štiri in pol za srednje trd in pet minut za trd rumenjak).
  • Medtem, ko se jajca kuhajo, kruh obložite z zmečkanim avokadom.
  • Dodajte sol in poper po okusu.
  • Na vsako rezino previdno položite jajce, ga posujte s parmezanom, zelišči in okrasite z rezinami paradižnika.

Nasvet: jajci lahko poširate tudi brez cedila. Uspešnejši boste, če boste vodi dodali žličko kisa, saj boste tako lažje preprečili, da bi se jajci v vodi razlili.

Avtorica: M. FL., recept  je s portala Pinch of Yum
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)