Jutri bo na vaši mizi nedvomno tradicionalni velikonočni zajtrk z vsem, kar sodi zraven. Zato naj bo ta danes malo drugačen, a prav tako okusen, nasiten in zdrav.
Svetujemo vam sendvič z avokadom in poširanim jajcem. Ne bo vas razočaral.
Sestavine za dva sendviča:
- Dve jajci;
- dve rezini polnozrnatega kruha;
- ena tretjina avokada;
- dve žlici naribanega parmezana;
- sol in poper po okusu;
- sveža zelišča (timijan, peteršilj, bazilika);
- en paradižnik.
Priprava:
- V večji posodi do vrelišča segrevajte vodo.
- Vanjo postavite dve cedili tako, da bosta nameščeni na rob posode, med seboj ločeni, a povsem prekriti z vodo.
- Ko voda zavre, znižajte temperaturo in v vsako cedilo previdno razbijte po eno jajce.
- V vodi ju pustite nekaj minut (štiri minute za mehak rumenjak, štiri in pol za srednje trd in pet minut za trd rumenjak).
- Medtem, ko se jajca kuhajo, kruh obložite z zmečkanim avokadom.
- Dodajte sol in poper po okusu.
- Na vsako rezino previdno položite jajce, ga posujte s parmezanom, zelišči in okrasite z rezinami paradižnika.
Nasvet: jajci lahko poširate tudi brez cedila. Uspešnejši boste, če boste vodi dodali žličko kisa, saj boste tako lažje preprečili, da bi se jajci v vodi razlili.
Avtorica: M. FL., recept je s portala Pinch of Yum
Foto: Thinkstock
oddajte komentar