Sobotni zajtrk: Palačinke z rjavim sladkorjem in ovseno kašo

Kot nalašč za hladno aprilsko jutro.

22.4.2017 ob 5:00

zajtrk.jpg

Palačinke iz ovsene kaše bodo vse zbrane za mizo razvajale s posebnim okusom, ter hkrati zagotovile dovolj energije za vse pričakovane izzive. In še ena pozitivna plat: če jih boste spekli preveč, jih lahko zamrznete in naslednjič samo pogrejete. Nihče ne bo posumil, da ste malo pogoljufali.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Za pet oseb potrebujete:

  • 120 gramov instant ovsene kaše;
  • 240 gramov moke po izbiri;
  • pol žličke jedilne sode (lahko pecilnega praška);
  • pol žličke soli;
  • 80 gramov rjavega sladkorja;
  • eno jajce;
  • dve žlici olja;
  • 240 mililitrov polnomastnega mleka.

Priprava:

  • Zmešajte ovseno kašo, moko, jedilno sodo, sol in sladkor.
  • V drugi posodi zmešajte stepeno jajce, olje in mleko.
  • Suhe sestavine primešajte mokrim.
  • Približno 80 mililitrov mase vlijte v pomaščeno segreto ponev in nekoliko debelejšo palačinko zapecite najprej z ene, nato še z druge strani. Postane naj zlato rjava.
  • Palačinke postrezite z jagodičevjem, medom, marmelado, maslom ali javorjevim sirupom.

Nasvet: Če boste palačink spekli preveč, jih med plastmi povoščenega papirja zamrznite v plastični vrečki in jih ob prvi priložnosti v pečici, segreti na  220 stopinj Celzija v pokritem pekaču pogrevajte od pet do sedem minut. Lahko jih odtajate tudi v mikrovalovki, v njej jih segrevajte približno minuto in pol.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)