Sobotni zajtrk: Mehiška omleta

Hitro, okusno in nasitno.

7.1.2017 ob 6:00

omlerta_shutterstock_317302928.jpg

V mrzlem zimskem jutru še kako prija krepčilen zajtrk. Takšen, ki napolni želodec in hkrati prijetno pogreje. Ker prihaja tisti, ki ga v rubriki Sobotni zajtrki  nizamo tokrat, iz Mehike, vam bo pridih vročine pripeljal tudi v misli. Priznati si boste morali,  da bi težko izbrali boljši način za začetek vikenda.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Sestavine za dve omleti:

  • Šest jajc;
  • sol, poper po okusu;
  • žlica masla;
  • četrtina skodelice (60 mililitrov) vode;
  • skodelica (240 mililitrov) kuhanega fižola;
  • dva paradižnika pelati (lahko tudi iz konzerve);
  • četrtina skodelice (60 mililitrov) sesekljane rdeče čebule;
  • polovica skodelice (120 gramov) naribanega sira;
  • četrtina skodelice (60 mililitrov) salsa omake.


--> BI RAJE NEKAJ SLADKEGA? Preverite recept za palačinke iz pečice

Navodila:

  • Stepite jajca, jim dodajte vodo in malo soli ter popra.
  • Polovico mešanice zlijte v segreto ponev, v kateri ste stopili maslo, jo razlijte po celi površini in počakajte, da se nekoliko zapeče.
  • Na polovico omlete posujte polovico odcejenega fižola, polovico sesekljane čebule, dodajte nekaj rezin paradižnika in dve žlici sira.
  • Omleto prepognite ter jo najprej popecite na eni, jo nato obrnite, ter zapecite še na drugi strani.
  • Na enak način specite še eno omleto.
  • Pečeni preložite na krožnik, prelijte ju s salsa omako, posujte s preostalim sirom ter okrasite s paradižniki.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)