V mrzlem zimskem jutru še kako prija krepčilen zajtrk. Takšen, ki napolni želodec in hkrati prijetno pogreje. Ker prihaja tisti, ki ga v rubriki Sobotni zajtrki nizamo tokrat, iz Mehike, vam bo pridih vročine pripeljal tudi v misli. Priznati si boste morali, da bi težko izbrali boljši način za začetek vikenda.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Sestavine za dve omleti:
- Šest jajc;
- sol, poper po okusu;
- žlica masla;
- četrtina skodelice (60 mililitrov) vode;
- skodelica (240 mililitrov) kuhanega fižola;
- dva paradižnika pelati (lahko tudi iz konzerve);
- četrtina skodelice (60 mililitrov) sesekljane rdeče čebule;
- polovica skodelice (120 gramov) naribanega sira;
- četrtina skodelice (60 mililitrov) salsa omake.
--> BI RAJE NEKAJ SLADKEGA? Preverite recept za palačinke iz pečice
Navodila:
- Stepite jajca, jim dodajte vodo in malo soli ter popra.
- Polovico mešanice zlijte v segreto ponev, v kateri ste stopili maslo, jo razlijte po celi površini in počakajte, da se nekoliko zapeče.
- Na polovico omlete posujte polovico odcejenega fižola, polovico sesekljane čebule, dodajte nekaj rezin paradižnika in dve žlici sira.
- Omleto prepognite ter jo najprej popecite na eni, jo nato obrnite, ter zapecite še na drugi strani.
- Na enak način specite še eno omleto.
- Pečeni preložite na krožnik, prelijte ju s salsa omako, posujte s preostalim sirom ter okrasite s paradižniki.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar