Slovenski podcasti za vsak okus

Nekateri se dotikajo izključno ženskih tem.

28.11.2020 ob 5:45 | Foto: Gettyimages | Avtor: Petra Kalan

Slovenski podcasti za vsak okus

Če še ne poznate podcastov, je zadnji čas, da se z njimi spoznate. V Sloveniji rastejo kot gobe po dežju in prav za vsak okus se najde kakšen. Gre za avdio oddaje, ki so tudi pri nas vse bolj priljubljene. Namesto iskanja spletnih strani in odpiranja posameznih povezav se lahko uporabniki odločijo, da podcast najde njih. Tukaj je nabor najbolj zanimivih in raznolikih podcastov.

In Bed

In Bed je podcast mlade in srčne Klare Leben, ki se je verjetno spomnite kot ambiciozne fotografinje, ki je v posteljo povabila številne znane Slovence in Slovenke in njihove zgodbe delila na svojem Instagramu. Nedavno se je lotila snemanja podcastov, kjer gosti zanimive sogovornike ali pa sama načenja tabu teme, ki se jih marsikdo izogiba. Želi si, da bi čim več žensk izkoristilo svoj potencial, se počutilo uspešne, zadovoljne in svobodne v svojem telesu.

Najdeš ga TUKAJ.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klara Leben (@inbedwithklara)

Nasveti učiteljice Nine

Podcast, ki vam bo predvsem v času šolanja na daljavo odprl nove dimenzije pedagoškega poklica. Nina je učiteljica razrednega pouka, ki v svojih posnetkih predaja pedagoško znanje in številne ideje za motivacijo malčkov. Podcasti so polni zanimivih gostov, ki se prepletajo z učiteljskim poklicem.

Najdeš ga TUKAJ.

Svet kapitala s Petro

Gre za serijo podcastov z naslovom Svet kapitala s Petro, kjer gostijo mlade, drzne, modre, radovedne, uspešne in pogumne podjetnike in podjetnice, ki verjamejo, da lahko tudi na domačih tleh uresničijo svoje vizije. Vse intervjuvance odlikuje svetovljanska naravnanost in globoko prepričanje, da »se da!« Svoje sanje, svoje hobije, svoje najljubše stvari in strasti pretapljajo v svoj posel. In so pri tem uspešni. Pravi motivacijski podcast, ki ga moraš poslušati!

Najdeš ga TUKAJ.

Ta nori svet

Popotniški podcast, ki ga ustvarjata Andreja Počkaj in Nina Puhek, ki sta svoj kruh služili kot stevardesi in prepotovali dobršen del sveta. V njem z gosti potujeta po različnih državah sveta - bližnjih, daljnih, eksotičnih, nedostopnih ... V teh časih idealen način, da si pogasimo popotniško žejo in si pripravimo načrte za potovanja, ki bodo zagotovo še prišla na dnevni red.

Najdeš ga TUKAJ.

Metin čaj

Metin čaj je podcast o dobrih in slabih praksah v medijih, o novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje so profesionalci, ki vejo, kaj govorijo, v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

Najdeš ga TUKAJ.

Fejmiči

Če si ljubiteljica dobrega humorja potem ne moreš mimo podcasta Fejmiči, ki ga ustvarjata stand up komika Gašper Bergant in Žan Papič. Njun nabor tem je širok, seveda pa ne manjka njunega značilnega humorja, začinjenega s sarkazmom.

Najdeš ga TUKAJ

Nosečka

Na podcastu Nosečka najdeš koristne vsebine za nosečnice in mamice. Pogovore s slovenskimi strokovnjaki (zdravniki in drugimi specialisti) na temo nosečnost, porod, dojenje, nega dojenčka in starševstvo vodi ustanoviteljica Danaja Oblak.

Najdeš ga TUKAJ


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)