Mitja Okorn med hollywoodsko elito! Oglej si čudoviti napovednik novega filma slovenskega režiserja

Zvezdniška zasedba pod taktirko Mitje Okorna.

25.11.2020 ob 5:40 | Foto: Igor Zaplatil/Delo | Avtor: Petra Kalan

Mitja Okorn med hollywoodsko elito! Oglej si čudoviti napovednik novega filma slovenskega režiserja

Le kdo ne pozna vsaj ene uspešnice slovenskega režiserja Mitje Okorna? S filmom Tu pa tam mu je uspel veliki preboj med slovenske gledalce, kmalu pa se je pogumno odpravil v tujino, kjer je nanizal kar nekaj uspešnic. Na Poljskem je posnel vsaj dva zelo odmevna filma, Planet samskih in Pisma sv. Nikolaju, ki sta povzročila, da so gledalci drveli v kinematografe. Že leta 2017 pa je napovedal svoj veliki met preko luže.

Mimogrede, že takrat je revija Variety Okorna uvrstila na svoj seznam Evropejcev, na katere je treba biti pozoren in ob tem omenila prav projekt Life in a Year. Že takrat je v slovenskih in svetovnih medijih odmevala zvezdniška zasedba, ki se je obetala za film. Scenarij sta napisala Jeffrey Addiss in Will Matthews, glavni vlogi pa sta prevzela Cara Delevingne in Jaden Smith.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mitja Okorn (@mitjaokorn)

Svetovna premiera filma bo v petek, 27. novembra, in ustvarjalci se je že nestrpno veselijo, saj je bilo uradno snemanje končano že pred tremi leti. Ameriški mediji so že objavili številne intervjuje z našim režiserjem, ki je med drugim razkril, da se ob dobrem filmu rad zjoče tudi sam.  

Life In a Year je zgodba o 17-letnem fantu, ki je postavljen pred kruto diagnozo: njegovo dekle umira. Sklene, da ji bo v letu dni, kolikor jima še preostane, ustvaril za celo življenje izkušenj. V filmu je glavno vlogo odigrala Cara Delevingne, ki je sicer vrhunska manekenka in Jaden Smith, sin Willa Smitha, znan po svojih vlogah v znanstveno-fantastičnem akcijskem filmu Čas po Zemlji, v katerem je nastopil ob očetu, ter v sodobni adaptaciji Karate Kida z Jackiejem Chanom.

Čeprav se je snemanje filma zaključilo že leta 2017, bo premiera šele ta teden, torej dobra tri leta po zaključku. Ob koncu snemanja je Okorn na svojem Instagramu objavil obširen zapis, v katerem se je zahvalil ekipi, tudi zvezdnikoma Cari in Jadnu: »Konec je!!!! Uspelo nam je!!! Potem ko sem 34 dni in noči preživel skupaj s tema dvema lepima, čudnima, zabavnima in – predvsem – izredno talentiranima igralcema in osebama, smo končno končali s snemanjem filma LIFE IN A YEAR. Cara in Jaden, hvala, ker je zahvaljujoč vama to postala najboljša izkušnja v mojem življenju in hvala celotni Overbrook ekipi za prekrasno priložnost, da sem lahko živel svoj Life In a Year. Hvala vsem krasnim dušam, ki ste to omogočile. Rad vas imam. SREČEN SEM!«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mitja Okorn (@mitjaokorn)

Uspešnega režiserja, ki je pred kratkim postal očka, smo seveda želeli tudi sami povprašati o njegovem drugem otroku v letu 2020, a ga žal nismo priklicali. Kakorkoli, Mitja, iz uredništva Mične vam pošiljamo iskrene čestitke!

Preberite še: Beyonce in njena izpoved: Odraščala sem celemu svetu na očeh, zdaj je čas zame

Morda vas zanima tudi: 27-letna Ditka praznuje desetletje ustvarjanja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)