Pet slovenskih podcastov, ki so vredni poslušanja

Našli smo zanimive podcaste, ob poslušanju katerih boste izvedeli veliko novega.

15.8.2019 ob 6:10 | Foto: GettyImages | Avtor: Da. M.

Pet slovenskih podcastov, ki so vredni poslušanja

Še ne poslušate podcastov? Ko boste enkrat začeli, boste vstopili v neskončno zbirko zanimivih vsebin, iz katerih se lahko ogromno naučimo, motiviramo ali pa le nasmejimo. Tujih podcastov je ogromno, imamo pa tudi slovenske ustvarjalce oddaj, ki vas čakajo na spletu. In kar je najboljše pri podcastih? Tam vas bodo počakali, zato si zanje lahko vzamete čas, ko vam najbolj ustreza in jih preko telefona poslušate kjerkoli.

In katere podcaste poslušamo in priporočamo v uredništvu Mične?

Opazovalnica

Začnimo z najbolj zabavnim podcastom, Opazovalnico. Jure Godler in Anže Tomić v Opazovalnici govorita o vsem in hkrati o ničemer. Ali kot pravita sama, opazujeta. Življenje. V pogovoru voditelja spoznavata, kako zelo različna sta si med seboj in ravno to dela njune oddaje zanimive. Opazovalnico najdete na mreži Apparatus. Prav tam najdete še več oddaj, ki zajemajo tematike, od filma, serij, športa in intervjujev z zanimivimi posamezniki.

Številke

Novinar Slavko Jerič obvlada statistiko in psihologijo in je zato odličen sogovornik na res veliko področjih. V podcastih Številke, ki se snemajo že pet sezon (torej vas čaka ogromen arhiv), se s sogovorniki dotakne marsikatere teme, prav vsak pogovor pa poslušalcu prinese veliko novih spoznanj.

Aidea

Na novo smo odkrili pogovore na podcastu Aidea. Vodi ga Klemen Selaković, všeč pa nam je, ker sogovornika vpraša točno tisto, kar se ob poslušanju po mislih plete tudi nam. Oddaje so nove, posnetih je deset pogovorov. V prvem podcastu, ki ga je voditelj označil s številko nič, pa nam pojasni, da je Aidea podcast o idejah in prepletanju notranjih svetov.

Od genov do zvezd

Če vas vsaj malo zanimata znanost in vesolje in bi si na temu področju radi okrepili znanje, potem res morate poslušati oddaje Od genov do zvezd Saše Dolenca, ki vas bo s svojim pripovedovanjem pritegnil k poslušanju tem, za katere ste morda do zdaj mislili, da so za vas prezahtevne in nezanimive.

Metin čaj

Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc vodita podcast Metin čaj, v katerem se s sogovorniki pogovarjajo o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Metin čaj poslušalcu nudi zanimiv pogled v ozadje nastajanja vsebin, oddaj in delovanje novinarjev ter medijskih hiš.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)