Slastno in enostavno: Fileji ribe z limono

Idealna jed za lahko večerjo.

3.3.2017 ob 1:10

riba_pexels-photo-262982.jpeg

Tokrat smo med recepti znova pri ribah. In sicer pri v pečici pripravljenih filejih. V originalnem receptu je naveden file tilapije, a lahko uporabite katerega koli: osliča, postrvi, morskega psa. Torej veselo na delo.

Več idej za hitre obroke boste našli na Facebooku

Sestavine:

  • Štirje fileji izbrane ribe;
  • žlička soli;
  • pol žličke popra;
  • dve na rezine narezani limoni;
  • četrtina (60 gramov) skodelice na kolobarje narezanega korenčka;
  • dve žlici peteršilja;
  • dve žlici masla.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
  • Fileje posujte s poprom in soljo.
  • Peki papir narežite na kose velikosti, v katero boste zavili po en file.
  • Na vsak kos papirja položite po tri rezine limone.
  • Nanje položite ribo, posujte malo korenja, dodajte pol žlice masla in vse skupaj zavijte v papir.
  • V pečici tako pripravljene ribe pecite od 20 do 25 minut, odvisno od debeline filejev.
  • Pečene posujte s peteršiljem in takoj postrezite.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)