Sladki poletni užitki: Veganski suši iz kumar

Malce drugačen, a nič manj okusen prigrizek.

28.7.2016 ob 7:50

kumar.jpg

Ob besedi suši najprej pomislimo na zavitke surove ribe s takšnimi in drugačnimi polnili. Mi pa vam tokrat v rubriki Sladki poletni užitki predstavljamo poseben suši, ki z izvirnim, razen riža, nima veliko skupnega, veseli pa ga bodo tudi vegani. In čeprav po okusu res ni sladek, vas bo v vročih poletnih dneh prijetno razvajal.

Več namigov za poletno krepčanje poiščite na Facebooku.

Kaj potrebujete:

  • Dve daljši kumari;
  • 50 gramov riža;
  • eno rdečo papriko;
  • eno rumeno papriko;
  • avokado;
  • sol;
  • sojino omako po želji.
DSC_7684.jpg

Priprava:

  • Kumare temeljito operite, prerežite na polovico in iz njih izdolbite semena, tako da dobite tulce.
  • Skuhajte riž.
  • Papriki očistite in ju narežite na koščke.
  • Na koščke narežite avokado.
  • Paprike in avokado dodajte posoljenemu rižu, začinite z omako, premešajte in s polnilom napolnite kumare.
  • Pomagajte si z držalom žlice ali kuhalnice, da bo polnilo enakomerno razporejeno po celi dolžini kumare.
  • Z ostrim nožem napolnjeno kumaro narežite na rezine in postrezite.
DSC_7750crop.jpg

Avtorica: M. F.
Foto: Liveeatlearn.com


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)