Gazpačo je okusna španska juha, ki obstaja v nešteto različicah. V rubriki Sladki poletni užitki vam predstavljamo takšno, v kateri glavno vlogo igra lubenica. Ta vas ne bo zgolj pohladila, pač pa vam bo zagotovila tudi prepotrebno tekočino, ter zaradi sezonske zelenjave zvrhano mero vitaminov in mineralov. Odlična je kot predjed ali kot samostojna malica tedaj, ko se vam sredi popoldneva začne oglašati želodček.
Več namigov za poletno razvajanje poiščite na Facebooku.
Sestavine:
- Šest zrelih paradižnikov pelatov;
- Dve skodelici na kocke narezane lubenice brez pešk;
- Dve manjši, na koščke narezani sveži kumari;
- Tri četrtine skodelice narezane čebule;
- Polovica čili papirike (lahko brez, če ne želite pekoče juhe);
- Dva stroka česna;
- Malo soli;
- Četrtina skodelice nasekljanega svežega peteršilja;
- Četrtina skodelice listkov sveže mete;
- Četrtina skodelice vinskega kisa;
- Sok dveh limet;
- Skodelica paradižnikovega soka;
- Pol skodelice naribanega parmezana ali feta sira.
Priprava:
- Vse sestavine, razen sira in začimb stresite v blender ter mešajte do željene teksture.
- Začinite s soljo in vsebino nalijte v skodelice.
- Juho okrasite z meto, peteršiljem in sirom.
- Količina zadostuje za štiri skodelice okusne, osvežujoče predjedi ali malice.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, Elle.com
oddajte komentar