Skrivna sestavina za najboljše kuhano vino

Zagotavlja prav posebno aromo.

30.12.2016 ob 9:40

kuhanovino.jpg

Obstaja veliko različic kuhanega vina, s katerim se nedvomno  v teh dneh večkrat pogrejete tudi sami.

Več uporabnih  idej najdete na Facebooku.

Osnovni recept gre nekako takole:

  • Liter črnega vina;
  • tri cimetove palčke;
  • sedem klinčkov;
  • 150 do 200 mililitrov vode;
  • pet do sedem žlic sladkorja.

Priprava:

  • V vodi raztopite sladkor, dodajte cimet in klinčke ter kuhajte, da približno polovica tekočine izpari.
  • Prilijte vino in kuhajte do vretja, postrezite pa v kozarcih ali lončkih.

Če želite, da bi kuhano vino imelo prav posebno aromo, vanj dodajte nekaj zrn črnega popra in ga prekuhajte skupaj z ostalimi začimbami. Črni poper bo dobrodošel tudi, če nimate klinčkov, saj na svojevrsten način obogati aromo vročega napitka.

Kuhano vino pa bo imelo prav poseben okus, če boste v vsako skodelico, preden jo boste napolnili z njim, dodali rezino dobro oprane pomarančne z olupkom.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)