4.11.2016 ob 3:20
Rdeče vino in čokolada se drug k drugemu podata tako, kot se k filmom podajo kokice. Zakaj ne bi zato ti dve dobroti združili v eno poslastico?
Več namigov za razvajanje najdete na Facebooku.
Pozdravite torej vročo čokolado z rdečim vinom, ki vas bo še kako pogrela v dolgih jesenskih in zimskih večerih. Je bogata, okusna in zanjo potrebujete le nekaj preprostih sestavin.
Malce kuhanja, veliko užitka
V skodelico in pol mleka z vsaj dvema odstotkoma maščobe dodajte tretjino skodelice na koščke nalomljene temne čokolade in vse skupaj na zmernem ognju mešajte, da se čokolada stopi ter mešanica nekoliko zgosti. Če menite, da je zmes preredka, vanjo vmešajte dve žlici praha za pudnig z okusom čokolade, ki ste ga pred tem zmešali s štirimi žlicami hladnega mleka.
Med stalnim mešanjem dodajte deciliter rdečega vina. Priporočamo nekaj izdatnega, kot je denimo Cabernet Sauvignon.
--> Bi nekaj močnejšega? Poskusite vročo čokolado s čilijem in rumom.
Mešajte še nekaj minut ter nalijte v skodelice, okrasite s stepeno smetano ali penicami in uživajte v popolnem večeru.
--> Preberite še: Vroča čokolada z jesenskimi začimbami
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar