Štirje načini, s katerimi se lahko izognete glavobolu zaradi rdečega vina

Ker je pred nami čas veselih zabav, jih je dobro poznati.

22.12.2016 ob 10:30

rdece.jpg

Le kdo ga ne pozna: glavobola, ki ga povzročijo zdravice z rdečo žlahtno kapljico. Da vas dan potem ne bi preveč bolela glava, spoznajte štiri načine, s katerimi se boste neljubim posledicam v prihodnje izognili.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku. 

Pojejte med

Sladka dobrota, s katero si oplemenitite čaj, vsebuje fruktozo, ki spodbuja presnovo alkohola, ta se zaradi nje iz telesa izloči hitreje, so pred nedavnim dokazali na kitajski medicinski univerzi Fujian. Ko boste torej naslednjič pretiravali z vinom, si privoščite žličko medu. Ali tri.

Pijte več vode

Saj veste, zaradi alkohola organizem dehidrira, posledica tega je boleča glava. Prav zato redno skrbite za dobro navlaženo telo in pijte dovolj primerne tekočine. Vsaj osem kozarcev vode na dan je torej obveznih, če se vam zvečer obeta divja zabava, količino še povečajte.

Zamenjajte vino

Ne bomo utrujali z znanostjo, a vendarle je dejstvo, da so v rdečem vinu prisotne kemikalije tanini. Te poskrbijo za bogato aromo in teksturo, ter tudi za glavobol, celo migreno. Izbirajte vina z manjšo količino taninov. Drži, da so ti v visokem odstotku praviloma zastopani v rdečih, morda bi se zato raje odločali za bela.

Previdno s količino

Prav to je ključno pri preprečevanju glavobola. Res se kozarček hitro spremeni v dva, tri, pet, a če se zdravicam ne morete izogniti, kozarec vsakič napolnite samo do polovice. Naslednji dan si boste hvaležni.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)