Šest življenjskih odločitev, za katere nikomur ne dolgujete pojasnil

Še manj pa opravičil.

28.5.2017 ob 5:10

odlocitve.jpg

Ste vzgojeni v prepričanju, da morate vedno drugim pojasnjevati, utemeljevati in se zagovarjati za stvari, ki v resnici zadevajo samo vas? Za teh šest odločitev ne potrebujete nobenih pojasnil, še manj pa opravičil. Tisti, ki vas imajo iskreno radi, jih bodo sprejeli kot del vas, tisti, ki jih ne bodo, nimajo v vašem življenju česa iskati.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku.

Način življenja

Kako in s kom živite, je povsem vaša stvar. Nihče vas nima pravice obsojati, ker si dom delite s sostanovalci, s partnerjem ali ker živite sami. Pomembno je le, da ste zadovoljni vi.

Videz

Z leti ljudje spreminjajo videz. To je nekaj povsem običajnega. Nekateri se zredijo, drugi shujšajo, v enem trenutku si boste želeli rdečih las, v drugem črnih. Enkrat si boste nanesli debele plasti ličil, drugič boste povsem brez njih. Odločitve glede zunanjega videza so samo vaše in nihče vas zaradi njih nima pravice obsojati. Tudi babica se bo morala sprijazniti z vašimi vijoličnimi lasmi in pika.

PREBERITE še // Si lahko lep, tudi če se tak ne zdiš celemu svetu?

Politično ali versko prepričanje

Tudi glede tega ima vsak pravico do svojega mnenja in stališč. Tako politična kot verska prepričanja so izbira posameznika. Četudi se cela vaša družina z vami ne strinja, vas mora spoštovati ter vas pustiti živeti v lastni veri.

Odločitev o otrocih

Nikomur ne dolgujete  pojasnil glede odločitve za družino. To, da se niste odločili zanjo, je povsem vaša izbira, ki je nima nihče pravice obsojati. Morda je odločitev pogojena z zdravstvenimi težavami ali gre za zavestno izbiro, zanjo se niste dolžni zagovarjati. Niti pred mamo in taščo. Tako kot tudi ne, če osnujete veliko družino.

PREBERITE še // Kaj vse se spremeni, ko si mama

Samski stan

Kolikokrat ste vsi samski morali odgovarjati na vprašanja, zakaj nimate partnerja? Ne glede na to, kdo vas z njimi nadleguje, ne dolgujete mu odgovorov. Vseeno je, ali še niste našli pravega, ali ga sploh ne iščete, samski ali tisti v zvezi so v družbi enakovredni. Odločitev glede tega pa je odločitev vsakega posameznika.

PREBERITE še // Kako bo današnja najstnica živela čez deset let

Življenjske prioritete

Tudi lestvica teh je samo vaša in naj ne bo pogojena s pričakovanjem družbe: zaključiti šolanje, poiskati službo, se poročiti, imeti družino…če se v tem ne vidite, ni prav nič narobe z vami. Vsak človek je poseben in ima svoje prioritete. Ste se odločili ukvarjati z glasbo in nastopati s svojo skupino? Potovati? Izbira je vaša in če je za vas najboljša, je tudi pravilna.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)