Počasno življenje je polnejše življenje

V hitrem svetu je rešitev v počasnem življenju.

28.9.2016 ob 12:30

carl_slow_manjsa.jpg

Kolikokrat na dan slišite, da živimo v hitrem ritmu življenja, da dnevi bežijo mimo nas, da smo površinski, da je pomembna le hitrost opravljenega dela in da bi moral dan imeti vsaj kakšno uro več, kot jo ima? Precej zaskrbljujoče, če dobro premislimo. Sam nad seboj se je zamislil tudi kanadski pisatelj Carl Honoré, ko je bil tik pred nakupom hitrih pravljic za lahko noč, s katerimi je želel zminimalizirati večerno druženje s svojim otrokom. Takrat je pisatelja prešinilo, da je čas, da svoje življenje umiri in si postavi druge pioritete. Na sam vrh je ovrednotil čas in sicer takšnega, ki teče počasi in umirjeno. Pisatelj je začel z gibanjem Slow, kjer vse spodbuja, da upočasnimo ritem življenja in smo pri tem precej bolj produktivni, stvari počnemo zavestno, premišljeno in konec koncev boljše.

Hitro življenje se pozna predvsem na koži, gube se ob nezdravih navadah, med katere sodi tudi pomanjkanje časa, hitreje pojavijo. Zato počasno življenje zagotavlja tudi počasno staranje. To poudarjajajo tudi pri Vichyu, kjer so to jesen ustvarili kremo Slov Age. »Živeti počasi pomeni živeti zdravo in srečno. Zdravje in sreča sta ključni sestavini kakovostnega staranja. To pomeni, da se osredotočimo na tisto, kar je resnično pomembno, nikakor pa ne tega, da je človek videti enako pri 25 ali 45 letih. Bistveno je, da vsa ta leta izpolnimo z izkušnjami, ki nas bogatijo in nam omogočajo, da se počutimo lepe – navzven in navznoter. Skrivnost dobrega staranja je življenje v lastnem ritmu,« pravi Honoré.

slow_krema.jpg

Pri Vichyu so z novim izdelkom na novo opredelili proces staranja in lepoto za 21. stoletje. Slow Age je prvi izdelek za dnevno nego, ki ciljano deluje proti znakom staranja kože v nastajanju. Na podlagi 9-letnih raziskav so Laboratoriji Vichy opredelili pojave, ki vsakodnevno delujejo na staranje kože, še pred pojavom vidnih znakov staranja, in ki se kopičijo pod vplivom okolja (UV sevanja, onesnaženja), čustev (stresa, utrujenosti) in načina življenja. Tako imenovani proces 'tihega staranja' pomeni, da se znaki staranja pojavijo veliko pred tem, ko jih lahko opazimo na koži. To odkritje je privedlo do razvoja izdelka Slow Age, ki deluje na znake staranja, preden postanejo vidni na površini kože.

Če torej strnemo misli kanadskega pisatelja in želje kozmetične znamke, upočasnimo svoj vsakdan, zavedajmo se vsakega trenutka, vlagajmo vase in svoje telo ter dostojno in počasi počakajmo na prve znake staranja. Ti se bodo, če bomo živeli umirjeno, pojavili počasneje, bodo manj vidni in nas bistveno manj presenetili.

Avtor: Da. M. 
Foto: Vichy


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)