Selena Gomez: "Tega se ne grem več!"

Selena Gomez se je v prid mentalnemu zdravju odpovedala eni od navad sodobnega časa.

20.6.2019 ob 3:56

selena_gomez_2019.jpg

26 letna pevka in igralka Selena Gomez je pred nedavnim v intervjuju v pogovorni oddaji  Live with Kelly and Ryan razkrila, da je na mobilnem telefonu ne spremlja več Instagrama. In na vprašanje, zakaj je izbrisala aplikacijo odgovorila:

"Zdi se mi tako nezdravo. Zame osebno in za vse mlade ljudi. Stalno spremljanje objav, komentarjev in podobnega. Vplivalo je name in ne v pozitivnem smislu.

Večkrat sem zaradi tega postala depresivna, nisem se dobro počutila v svoji koži, do svojega telesa sem začela razvijati nezdrav odnos, zato sem si rekla, da se tega ne grem več. Če želim kaj objaviti, prosim katero od prijateljic, naj mi za trenutek posodi telefon in to je to."

Vsi ti občutki so nedvomno znani vsem, ki zavzeto na vsakem koraku spremljajo objave na omenjeni aplikaciji.

Študije namreč kažejo, da družabna omrežja lahko negativno vplivajo na mentalno zdravje. Kljub zavedanju, da objave na njih ne predstavljajo resničnosti in da so bleščeči prizori velikokrat lažni, je ogromno raziskav prišlo do zaključka, da silijo v nezdrave primerjave in na posameznike vršijo pritisk, ki predstavlja zdravju vse večjo nevarnost.

Ena od njih, ki jo je izvedlo Društvo ameriških psihologov, je opozorila na dejstvo, da stalno spremljanje objav na Instagramu ter podobnih omrežjih vodi v povišano tveganje za depresijo in tesnobnost  med mladimi. Študija se je začela leta 2011, tedaj, ko je Instagram začel pridobivati na priljubljenosti.

Glede na to, da je Gomezova med uporabniki z največ sledilci na omenjenem omrežju, je vsekakor pohvalno, da se je odločila za takšen korak in to delila s širšo javnostjo ter opozorila na pasti družabnih omrežji, ki se jih večina žal ne zaveda.


Avtorica:
M. FL., povzeto po pisanju Huffington posta
Foto: Profimedia, Instagram

Preberite še: Novi dokazi, da družabna omrežja povečujejo stopnjo depresije in osamljenosti

Priporočamo tudi: Zakaj sem magnet za komarje? (VIDEO) in Nov trik za lupljenje česna, ki je obnorel splet (VIDEO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)