Romantične serije, ki vas bodo očarale

Predstavljamo štiri lahkotne, romantične serije, ki so nas spravile v dobro voljo.

8.2.2021 ob 5:50

Slika avtorja - Danaja  Lorenčič Piše:

Danaja Lorenčič

Romantične serije, ki vas bodo očarale

Zaradi epidemije koronavirusa bo letošnje valentinovo nekoliko drugačno, kot smo ga bili vajeni doslej. Da pa bo vendarle čim bolj prijetno in zabavno, smo na Mični izbrali nekaj romantičnih serij, ki si jih lahko ogledate v udobju vašega doma.

Dash & Lily

Romantična božična komedija, ki je dostopna na Netflixu, je nastala po knjigah Dash & Lily's Book of Dares, ki sta jih napisala David Levithan and Rachel Cohn. V osmih epizodah spremljamo najstnika, ki se spoznata na nekoliko nenavaden, a izjemno romantičen način. Dash namreč nekega dne v knjigarni povsem nepričakovano naleti na rdečo beležnico, ki jo je tam pustila Lily, v upanju, da jo najde nekdo, ki bo pripravljen odgovarjati na njena vprašanja in sprejeti izzive, ki so povezani z božičnim dogajanjem.

Medtem ko izpolnjujeta beležnico, ki jo puščata na različnih koncih New Yorka, se Lily in Dash zaljubljata drug v drugega, čeprav se sploh še nista videla. V svetu, kjer se večina mladih spoznava preko družbenih omrežij, je njuna zgodba presunljiva in vrača vero v ljubezen. Serijo odlikujejo duhoviti dialogi, ganljive zgodbe o prijateljstvu, družinskih odnosih in odpuščanju ter značajske raznolikosti glavnih junakov – Lily je romantična duša, ki obožuje božič, obenem pa jo obvladuje strah pred razočaranjem v ljubezni, medtem ko je Dash ciničen mladenič, ki sovraži božič in obožuje knjige. Dinamika njunega odnosa je zelo privlačna, zato se je težko upreti, da ne bi vseh epizod pogledali kar v enem večeru.

Virgin River

Netflixova serija Virgin River je dokaz, da so lahkotne ljubezenske zgodbe v teh časih izjemno zaželene. V začetku leta je namreč iz prestola najbolj gledanih serij izpodrinila serijo The Crown.

Nastala je po knjižni predlogi – po istoimenskih knjigah avtorice Robyn Carr in doslej sta bili predvajani dve sezoni. V njej spoznamo Melindo Monroe, ki se zaradi nove službe in želje po novem začetku preseli v majhen kraj Virgin River. Zaposli se kot babica in medicinska sestra pri starejšem zdravniku, ki pa nad mlado sodelavko ni niti malo navdušen, zato se Melinda spopada z mnogimi težavami pri delu v novem okolju. Njene sanje o brezskrbnem življenju v majhnem mestu se kmalu razblinijo, zato se mora sama spopasti s svojo bolečo preteklostjo, ki ji s selitvijo ni mogla ubežati. Toda sprememba okolja ima svoje prednosti in ena od njih je zagotovo ljubezenska zgodba, ki je ni pričakovala.

Če se vam bo med ogledom serije zazdelo, da ste jo že gledali, naj vas to ne zmede – zelo je namreč podobna seriji Hart of Dixie (celo zdravnika je upodobil isti igralec).

Love Life

Serija Ljubezensko življenje, ki je že od pomladi dostopna na HBO, ne bo navdušila le zaljubljencev, ampak tudi samske. Velja za eno od tistih ''feel-good'' serij, ob katerih čutite vznemirjenje, navdušenje in lahko ob njej obujate spomine na bivše ljubezni.

V njej spremljamo potovanje od prve do zadnje ljubezni glavne junakinje Darby, ki jo je upodobila odlična Anna Kendrick. V vsaki sezoni bo predstavljen nov lik, ki išče ljubezen in vsaka epizoda bo prikazala eno od njegovih zvez. Posebnost serije je, da ne prikazuje le ljubezenskih odnosov, temveč tudi prijateljstvo, ki je za Darby izjemno dragoceno, čeprav včasih tudi boleče. Nekateri so Ljubezensko življenje primerjali s serijo Seks v mestu, vendar je bolj realistična – z občutki glavne junakinje se bo marsikdo poistovetil, prav tako se je zlahka vživeti v njeno kožo, ko se želi, vendar sprva ne zna, iztrgati iz toksičnega odnosa in ko skuša pomagati svoji prijateljici pri premagovanju odvisnosti. Nenazadnje pa nas opomni, da je bolj pomembno, kot najti nekoga, ki ga ljubimo, najprej ljubiti sebe.

Modern Love

Amazonova serija Modern Love bo navdušila vse, ki obožujete ljubezenske zgodbe. V njej igrajo Anne Hathaway, Tina Fey, Andy Garcia in Dev Patel.

Nastala je po kolumnah, ki so bile objavljene v New York Timesu in opisujejo presunljive zgodbe o odnosih, čustvih in spoznanjih. V vsaki od osmih epizod spoznamo drugo zgodbo in prav vsaka je osupljiva. Opomni nas namreč, da obstaja več vrst ljubezni in da ljubezen precej lažje najdemo, če smo pripravljeni odpreti svoje srce. Zgodbe, ki so prikazane v seriji, so edinstvene in presunljive, ker so jih navdihnile resnične osebe, zato ni nič nenavadnega, če boste ob njih pomislili na ljubezenske zgodbe vaših prijateljev ali sorodnikov.

Za vse tiste, ki že komaj čakate na drugo sezono, pa predlagamo, da prisluhnete podkastu Modern love, prebere istoimenske kolumne ali knjigo, v kateri so zbrane.

Preberite še: Kaj nam ignoranca do serije Lahko te uničim pove o Hollywoodu

Morda vas zanima tudi: Ogled serije Emily v Parizu je vedno dobra ideja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)