Recept za najboljši jajčni liker

Idealen za jesenske večere.

31.10.2017 ob 7:40

liker_micna.jpg

Jajčni liker. Številni se ob misli nanj spomnijo na nekaj sladkega, ki prijetno poboža po grlu in pogreje dušo ter telo. Še kako prija v jesenskih večerih a le, če je tisti pravi.

Takšen, kot ga je imela vedno na zalogi mama. Torej, nakup v trgovini odpade. Raje ga pripravite sami. V resnici vam bo vse skupaj vzelo 15 minut. Majhen davek za neskončne užitke.

Več idej za razvajanje najdete na Facebooku.

Sestavine:

  • Pet celih jajc;
  • 160 gramov sladkorja;
  • 360 mililitrov mleka;
  • pol žličke naribanega muškatnega oreščka;
  • pol žličke cimeta;
  • 240 mililitrov smetane;
  • 120 mililitrov viskija ali konjaka.

Priprava:

  • V posodi z električnim mešalnikom dobro stepite jajca in sladkor. Mešanca naj bo čvrsta in penasta.
  • V loncu do vretja segrevajte mleko in začimbe.
  • Nekoliko jih ohladite in počasi, z zajemalko dodajajte jajčni mešanici. Pri tem vedno mešajte.
  • Vse skupaj prelijte nazaj v lonec in na zmernem ognju med stalnim mešanjem kuhajte približno tri do štiri minute.
  • Mešanico prelijte v stekleno ali keramično posodo in ji primešajte smetano.
  • Liker ohladite in ohlajenemu dodajte alkoholno pijačo.
  • Postrezite hladnega, lahko ga posujete z mletim cimetom, naribanim muškatnim oreščkom ali okrasite s stepeno smetano.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)